Figyelem!

2023.12.09. 21:00

Változik a Tiszafüred és Karcag közötti közösségi közlekedés menetrendje

A módosításokat elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása érdekében vezették be.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

Számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte a Volánbusz december 10-től. A változásokat elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása, valamint az országos autóbusz-vonalakon, a hétvégi időszakhoz kapcsolódóan jelentkező utazási igények továbbra is megfelelő kiszolgálása érdekében kezdeményezte a társaság – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a vállalat kommunikációs osztálya.

A Volánbusz kismértékben tovább bővíti, javítja az eljutási lehetőségeket elsősorban a hivatásforgalmi utazási igények teljesítése, a járásközpontokban lévő munkahelyek, oktatási intézmények, egészségügyi központok, illetve kormányablakok kedvezőbb elérhetősége érdekében. A vármegyénket érintően így a Tiszafüred–Karcag viszonylatban is.

Kisebb menetrendi módosításokat egyes autóbuszjáratok esetében a Kuncsorba felől Törökszentmiklóson biztosított vasúti csatlakozások bővítése érdekében vezettek be.

A módosítások részleteiről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni – jelezte szerdán a társaság.

A MÁV Zrt. által üzemeltetett tíz regionális vasútvonalon, illetve vonalszakaszon augusztus elseje óta ideiglenesen vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek. December 10-étől – a szokásos éves menetrendváltás keretében – kisebb mértékben ezeken is változik a közlekedés – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV-csoport.

A közlemény kitért arra, hogy a cél az, hogy a vonatokhoz való csatlakozások kedvezőbbek legyenek, illetve a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjából következő előnyöket még hatékonyabban ki lehessen használni az érintett térségek közlekedésében.

Eszerint december 10-től vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek a 103-as számú Karcag és Tiszafüred közötti vonalon. Mindeközben délelőttönként továbbra is közlekedik egy helyettesítő vasúti járatpár, továbbá a turisztikai szezonban, március 15-től november 3-ig késő délutánonként is közlekedik majd egy vasúti járatpár, mindkettő Tiszafüreden a Tisza-tó sebesvonathoz csatlakozik.

Egy délutáni menetrend-szerinti busz viszonylatát meghosszabbítják. Karcag vasútállomástól közlekedik Tiszafüredig, további néhány buszjárat menetrendje kis mértékben módosul.

A változásokról a MÁV-csoport, vagy a MÁV-Volán-csoport honlapján tájékozódhat az utazóközönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában