Programajánló

2024.02.09. 16:00

A farsang és a disznótoros jegyében telnek a hétvége programjai a Jászkunságban

Kolbásztöltő verseny, koncertek és bálok– színes tél végi programokat tartogat az elkövetkezendő hétvégére a Jászkunság.

Molnár-Révész Erika

Farsangi mulatság a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban

Forrás: MW Archív

Fotó: Nagy Balázs

SZOMBAT Február 10.

JÁSZBERÉNY 

Folytatódnak a pénteken elkezdődött Jász Kolbásztöltő Fesztivál programjai az Jász Plasztik Arénában. Már reggel 7.30 tól lehet gyülekezni a versenyben résztvevő csapatoknak, a megnyitó 9 órakor kezdődik. Az eseményt számos fellépő színesíti, a versenyzőknak 11.30 -kor kell leadniuk az elkészült kolbászokat, az eredmnyhirdetés 15.30-kor lesz. 16 órától retro diszkó kezdősik az udvaron, 17 órától a Parno Graszt ad koncertet. 18.30-kor zárják a csarnokot, ami 20-tól újra kinyit, majd sorjáznak a fellépkők, egyebek mellett 22 órától Sub Bass Monster is a színpadra áll. A csarnok hajnal 4 órakor zár majd. 

Mindeközben az Aranysas vendégházban reggel 7.30-tól Darts verseny kezdődik. 

KUNHEGYES

 A tavaly február 17-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Tőzsér Csabi tiszteletre rendeznek emléktornát a városi sportcsarnokban. Az események reggel 8.30-tól kezdődnek és egészen este 18 ráig tartanak. A torna fővédnöke Pál Patrik, az SG Kecskemét NB1-es futsalcsapat és a Magyar Futsal Válogatott játékosa. A torna teljes bevételét a szervezők a Rett-szindrómával élő Kungler Meike gyógykezelésére ajánlják fel. 

TISZAFÜRED 

Délelőtt 10 órától a Csimota zenekar előadásában táncos és játékos produkciókkal várják a családoka a Kovács Pál Művelődési Központban. 

Délután 14 órától programkavalkád várja az érdeklődőket a főterén, a műjégpályán. Az esemény az Extreme Dance Team csapatának fellépésével indul, 15 órától a Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület tagjai mutatkoznak be, este 19 órától pedig kezdetét veszi a nagyszabású jégdiszkó, Dj Törő zenéjére. 

KUNSZENTMÁRTON 

Délután 14 órától Télűző-tavaszváró vigadalomra várják a farsangolókat a Helytörténeti Múzeum udvarán. A programok között táncház, játékos feladatok, kézművesség, zenés felvonulás, kirakodóvásár és bábuégetés is szerelepnek. A maszk vagy a jelmez teát és fánkot ér majd, de online jelmezversenyen és fotózkodáson is részt lehet majd venni. 

RÁKÓCZIFALVA 

A település határában a Rákóczifalva táblánál várják a Szolnokról érkezőket 11.45 perc körül a honvédség által szervezett, a doni hősök tiszteletére rendezett emléktúra résztvevői. A menet innen indul majd a kerékpárúton és a Rákóczi úton keresztülhaladva 12.30-kor megkoszorúzzák a Hősök parkjában található világháborús emlékművet. 

SZOLNOK 

Délután 15 órától 16.30 -ig várja a Nagycsaládosok Egyesülete az érdeklődőket a Szapáry úti TESZ székházban Nagy Orsolya tréner előadására, melynek címe: Konfliktusok kezelése hatékonyan és pozitívan a nagycsaládosoknál. 

Az Aba-Novák Agórában ezen a napon zajlik a II. Szoldance Kupa nevű országos táncverseny. 

KARCAG

 Este 18 órától várják a vendégeket az I. Karcagi Keresztény Bálra, melyet Varga Mihály pénzügyminiszter nyit meg. A kulturális műsor után 19.45-kor kezdődik a nyitótánc, 20 órától vacsora veszi kezdetét. 21 órától Homonyik Sándor énekes lép fel. 

RÁKÓCZIFALVA 

A sportcsarnokban este 19 órától Sportbál kezdődik, a rendezvény ideje alatt – melyen tombolasorsolás is lesz– DJ Eszenyi zenél majd. 

VASÁRNAP Február 11. 

RÁKÓCZIFALVA 

Ismét megrendezik, immár harmadjára a Farsang Farka Felvonulást a településen. A gyülekező 15.15-kor lesz a Varsány Közösségi Háznál, 15.30-kor jelmezverseny kezdődik, majd 16 órától indul a maskarás-zenés felvonulás. A felvonulás után kiszebáb-égetés, tea és muzsika várja a résztvevőket. 

JÁSZÁROKSZÁLLÁS 

A településen szintén Farsang Farka felvonulást és tálűző tűzgyújtást tartanak. A gyülekező délután 15.15-kor kezdődik a jászárokszállási apartmanház előtti téren. 15.31-tól indul az énekes, jelmezes felvonulás a piactérre. 15.45-kor körtánc, közös éneklés és szalmabáb égetés kezdődik a tűz körül. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában