Kiváló lehetőség

2024.04.24. 07:00

Óriási érdeklődés övezi az elektronikai hulladékgyűjtést Kengyelen

Piros színű Junoszty, keverőtárcsás mosógép, szovjet rádió, sőt, még egy szinte vadiúj 165 centis LED TV is landolt a napokban a kengyeli polgármesteri hivatal udvarán. Óriási érdeklődés övezi a hét első felére meghirdetett elektronikai hulladékgyűjtést a településen.

Molnár-Révész Erika

A hét első felében, hétfőn, kedden és szerdán reggel 8-tól, délután 15 óráig lehet leadni a régi, használt, vagy tönkrement háztartási elektronikai hulladékot Kengyelen. A polgármesteri hivatal udvara hamar megtelt régi televíziókészülékekkel, keverőtárcsás mosógépekkel, mikrohullámú sütőkkel, porszívókkal, és még számtalan egykor használt eszközzel, például Junoszty tévékkel, de még szovjet gyártmányú rádióval is. 

kengyel,hulladékgyűjtés
Vidra Renáta és párja, Nyeső Attila nagyon örült a lehetőségnek, számos, már nem használt berendezést adtak le a kengyeli polgármesteri hivatal udvarán
Fotó: Mészáros János

– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, ez a kistévé például már 10 éve biztosan a házunkban van, megörököltük az előző tulajdonostól, eddig nem tudtunk mit kezdeni vele. De hoztunk porszívót, DVD-lejátszót, és ezt a nagy, 165 centi átmérőjű tévét is, csupán egy éve vettük, de leesett, megsérült, és mentetetlen. Mivel ezeket a kommunális hulladékkal nem lehet elszállíttatni, vagy a lomtalanítás során leadni, mi pedig nem fogjuk az árokpartra kitenni illegálisan, így ez most egy nagyon jó lehetőség – mondta a helyszínen, pakolás közben Nyeső Attila, és párja, Vidra Renáta.

Az elektronikai hulladékot hétfőn egy másik helyszínen, Bagimajorban is le lehetett adni a mázsaháznál. A berendezéseket a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Kft-be szállítják. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában