Mementó

2024.04.25. 09:30

Fekete gránit emléktáblára gyűjt a Fényszaruiak Baráti Egyesülete

Tervek szerint a jászfényszarui Szent-Györgyi Albert Egészségközpont falán helyezik el a tavaly elhunyt dr. Lakatos Béla főorvos tiszteletére állított emléktáblát.

Illés Anita

Közadakozásból szeretne emléktáblát állítani a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE) dr. Lakatos Béla (1934-2023) főorvos, Jászfényszaru díszpolgára, a FÉBE alapító tagjának tiszteletére – számolt be az elnökségi határozatról közösségi oldalán az egyesület. 

gyűjtés
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A köztiszteletben álló főorvos közel négy évtizeden át végzett magas szintű egészségfelvilágosító és gyógyító munkát a városban. Kiemelten kezelte, kezdeményezte és támogatta a település egészségügyi fejlesztéseit. Jelentős szerepe volt az alapellátó intézmény létrejöttében, melynek korszerű orvosi eszközökkel való felszereléséhez személyes kapcsolatai alapján lobbitevékenységet folytatott. 

A FÉBE tervei szerint a fekete gránit emléktáblát dr. Lakatos Béla születésének 90. évfordulóján, 2024. június 4-én helyezik el a Szent-Györgyi Albert Egészségközpont főbejáratának bal oldalán, a homlokzaton. A tábla költségét közadakozásból, tetszőleges összeg támogatásával, a hiányzó összeget pedig saját forrásból fedezi az egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában