Szolnok

2024.04.22. 18:30

Széleskörű témákat érintenek a Honvéd Kadét Program ismeretterjesztő előadásai

A hétfőn aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően ismeretterjesztő előadásokat tartanak a közeljövőben a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákoknak és az önkéntes tartalékos katonáknak.

Pakainé Pusztai Nóra

A Magyar Honvédség Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred, valamint a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központ Drogkonzultációs és Információs Központ képviselői együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn a jászkunsági vármegyeszékhelyen. Azért kötöttek szerződést, hogy a Honvéd Kadét Programban résztvevő partneriskolák diákjai és az önkéntes tartalékos katonák számára egészségfejlesztése és- megőrzési ismeretterjesztő előadást szervezzenek.

Honvéd Kadét Program, Hegyi Anita, Kovács Imre
A dokumentumot Hegyi Anita, SZKTT HSZK Drogkonzultációs és Információs Központ vezetője és Kovács Imre ezredes írta alá
Fotó: Mészáros János

A cél, hogy az önkéntes tartalékos katonák mellett az ifjúságnevelésben érintett középiskolai korosztály számára egy olyan jövőképet adjanak, ami a felnövekvő gyermekeknek iránytűként szolgál, egyben példamutatással és hasznosítható képességekkel vértezi fel őket az élet kihívásaira.

Az előadások témái érintik a társas kapcsolatokat, illetve a kortárshatást, kiemelt figyelemmel egyebek mellett a nemet mondás képességére, az önismeretre és -értékelésre, a közösségfejlesztésre, a konfliktuskezelésre, a szenvedélybetegségek dinamikájának ismertetésére, a segítségkérés lehetőségeire, valamint a biztonságos szórakozásra. A dokumentumot Hegyi Anita, SZKTT HSZK Drogkonzultációs és Információs Központ vezetője és Kovács Imre ezredes írta alá Szolnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában