Projektátadó

2024.04.24. 16:00

Stratégiailag fontos külterületi utak újultak meg Jászboldogházán

A három helyszínen megvalósult több mint 150 milliós útfejlesztést szerdán adták át.

Illés Anita

Befejeződött a külterületi helyi közutak fejlesztése projekt Jászboldogházán. Az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban elnyert közel 150 millió forint pályázati támogatás és 8 millió forint önerő segítségével külterületi utakat újított fel. 

Útátadás
Megújult külterületi utakat adták át Jászboldogházán. A szalagot Borbás Zoltán (balról), Koczáné dr. Fehérváry Mária, Pócs János és a kivitelező képviseletében Skoumál Gergely ügyvezető vágták át
Fotó: Pesti József 

– A fejlesztésre kijelölt útszakaszokat előzetesen egyeztettük a gazdálkodókkal. Ennek eredményeként a beruházás során szórt, zúzott kő útalapot kapott a Polyák dűlő közel 1,6 kilométer hosszan és a régi szolnoki út 1,7 kilométer hosszan. A tsz mögötti csirketelephez vezető út mintegy 380 méteres szakaszán szilárd burkolatú út épült. Ezek stratégiailag fontos és rendszeresen használt utak, melyek felújításával csökkenthető a mezőgazdasági gépek forgalma a település belterületén – ismertette a beruházás részleteit Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester.

Elmondta azt is, hogy a pályázat 95 százalékos támogatási intenzitású volt, így az önkormányzat saját forrást is biztosított a projekthez. 

Az ünnepélyes átadón Pócs János országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány támogatásával több mint kétmilliárd forint érkezett a Jászságba külterületi utak felújítására. 

– Ez egy bonyolult pályázat volt, ezért több település visszaadta és nem élt a támogatási lehetőséggel. Büszke vagyok arra, hogy ennek szándéka Jászboldogházán fel sem merült. Megpróbálták a lehetetlent, hogy elérjék a lehetségest. Ez a szemlélet teszi sikeressé a települést – fogalmazott a honatya. 

Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy fontos funkciót töltenek be a felújított utak, hiszen az agrárium szereplőit szolgálják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában