Környezetvédelem

2024.04.17. 15:49

Szolnok lett a jövő hétfőn kezdődő országos TeSzedd! hulladékszedési akció logisztikai központja – videóval

Április 22 és 28 között az ország kétezer-háromszáz helyszínén százhétezren vesznek részt a legnagyobb hazai hulladékgyűjtő akcióban..

Mészáros Géza

A TeSzedd! országos önkéntes hulladékszedési mozgalom elosztó központja ez évben Szolnok lesz, jelentette be Szalay Ferenc, a város polgármestere és Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója szerdán délután a tiszaligeti Turisztikai Központban erre a célra kialakított logisztikai bázison.

Szalay Ferenc, Lits László, sajtótájékoztató
Szalay Ferenc polgármester (balra) és Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója szerdán délután sajtótájékoztatót tartott
Fotó: Nagy Balázs

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet idén tizenkettedik alkalommal hirdetett meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az akció szervezője és koordinátora, az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.). A társaság által a logisztikai feladatok elvégzésére kiírt pályázatot két cég, a központi MOHU MOL Zrt., valamint a szolnoki székhelyű NHSZ Zounok Zrt. csapata nyerte el.

– Nagyon büszke lehet a város, a szolnokiak. A pályázat elbírálásakor természetesen a kívánt infrastruktúra megléte volt szükséges, de az is kellett hozzá, hogy a jászkunsági vármegyeszékhely és a térségének lakossága minden évben élen járt a lakóhelye és környezete megtisztításában – emelte ki a városvezető.

logisztikai központ, Szalay Ferenc, Lits László
A logisztikai bázist a tiszaligeti Turisztikai Központ területén alakították ki
Fotó: Nagy Balázs

– A tiszaligeti Turisztikai Központ területén alakítottuk ki azt a logisztikai bázist, ahonnan a hulladékgyűjtéshez szükséges felszereléseket, kesztyűket és zsákokat az ország minden szegletében szétosztunk a napokban – mutatott egy nagyobb épületre, illetve az egyik legjelentősebb csomagfutár-szolgálat méretes konténerére Lits László. Az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, az ország kétezer-háromszáz helyszínén százhétezer regisztrált jelentkező vesz részt a legnagyobb hazai hulladékszedési mozgalmában.

Az idei TeSzedd! akcióra április 22 és 28 között kerül sor, a környezettisztítási programhoz a helyszíneken bárki csatlakozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában