Turisztikai fejlesztés

2024.05.16. 11:30

Felfedeznék a bányató titkát Mezőtúron

A saját turizmusuk fejlesztése mellett szeretnék erősíteni a kapcsolatukat a környező településekkel. Mezőtúr turisztikai pályázatot nyújtott be.

Rimóczi Ágnes

Fontos területen, a turizmusban történhet előrelépés Mezőtúron. A városvezetés bízik az erre irányuló pályázat sikerében.

– Szeretnénk az Erzsébet-liget, a Ligeti-tó környékét, valamint ezzel összefüggésben Mezőtúr más turisztikailag kihasználatlan területeit fejleszteni. Erre nyílik lehetőségünk az Aktív turisztikai pályázat beadásával, melynek célja, hogy a környező települések egymást erősítve, hálózat formájában fejlődjenek – tette közzé a témával kapcsolatban a településvezető.

bányató, ligeti tó,mezőtúr,bányató,fejlesztés
Ezt a részt is fejlesztenék a sikeres pályázat eredményeként 
Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldal

Szűcs Dániel kiemelte: ezt a munkát korábban már elkezdték a Körösök vidéke fejlesztési elképzelésben többek között Gyomaendrőddel, Szarvassal és Békéssel együttműködve, melyet most szeretnének Túrkeve és Kunszentmárton irányába tovább vinni kerékpáros és vízi úton is.

– Mezőtúr természeti értékeivel élve és azt bemutatva, egyben kihasználva szeretnénk mind a mezőtúriaknak, mind a hozzánk ellátogatóknak kikapcsolódási lehetőséget nyújtani, több területen is – vázolta a polgármester.

– A fejlesztés egyik fő helyszíne a Ligeti-tó és környéke lenne, ahol a már elnyert és ősszel induló strandfürdő beruházásunk mellett egy aktív- és ökoturisztikai központot szeretnénk megalkotni. A tónál építeni szeretnénk egy víz fölé nyúló mólót. Egy későbbi fejlesztéssel szeretnénk megvalósítani, hogy annak emeletéről át lehessen csúszni a tó felett, megérkezvén a szigetre, ahol a Bánya-tó régi, rejtélyes történetébe csöppennénk – szólt az elképzelésekről Szűcs Dániel.

Rámutatott: a benyújtott pályázat tartalmaz egy új nyilvános vécé megépítését, büfé kialakítását a tó és a liget környékén.

– A fejlesztés másik része a Hortobágy-Berettyót és a Körösök vidékét érinti, ahol a kerékpáros és vízi turizmust szeretnénk fejleszteni azzal, hogy túrákat ajánlunk a környező településekre. Tovább fejlesztenénk a közúti hídnál lévő kikötőnket, kiépítenénk a közműveket, a szezonra újra lesz büfé a parton, ahol megpihenhetünk, beszélgethetünk a Berettyó partján – tette hozzá a beadott pályázattal kapcsolatban a városvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában