Változás

2024.05.06. 18:00

Bezár az E.ON-iroda Abonyban, júliustól új helyen kell ügyet intézni

Július 1-jétől bezár az E.ON-iroda Abonyban, az ügyfelek az MVM-hez kerülnek. A szolgáltatás díja nem változik, ügyet intézni viszont új helyen kell majd.

Rózsa Róbert

Megszűnik az ügyintézés az abonyi E.ON-irodában, miután az MVM Csoport tulajdonában lévő áramszolgáltató beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be – tájékoztatta hírportálunkat az MVM Next. A vállalatot azután kerestük meg, hogy arról értesültünk, az abonyi E.ON-iroda ügyfélszolgálatán arról informálják a betérő ügyfeleket, hogy az iroda június végén bezár.

posta, bezárás
A városi postahivatalba költözik az áramszolgáltatás ügyintézése Abonyban, mivel az E.ON irodája június végén bezár
Fotó: Képernyőfotó / Google Maps

Mint megtudtuk, a bezárás része annak a folyamatnak, amellyel az MVM egységesíti ügyfélkiszolgálását. Az MVM – írták – egységes márka alatt szavatolja majd a földgáz- és a villamos energia szolgáltatást.

Az átállással a villamos energia ára nem változik, ahogy a korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződés sem, nem készítenek végszámlát és rendkívüli elszámolás sem lesz. Az elszámolás módja is változatlan marad, akik viszont nem diktálásos, hanem átalányelszámolást választottak, azok májusban még két részszámlát kaphatnak az E.ON-tól, eltérő fizetési határidővel. Az első MVM-es számlák – az átállás miatt – várhatóan később érkeznek, így a fizetési határidők is tolódnak majd.

Az abonyi E.ON-iroda bezárásával változik az ügyintézés helyszíne. Mint az MVM hírportálunkkal közölte, Abonyban július 1-jétől a Szolnoki út 8. szám alatti PostaPonton fogadják ügyfeleiket. A változással együtt jár az is, hogy az MVM-hez átkerülők innentől az ország bármely részén igénybe vehetik az MVM-irodákat. Ezekből több mint 200 van az országban, például a szomszédos Szolnokon és Cegléden is.

Az MVM felhívta a figyelmet, a szolgáltatóváltás jelentős informatikai átállással jár, emiatt az áramügyintézés előreláthatólag július első két hetében nem lesz elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában