Munkaerőpiac

2024.05.18. 07:00

Kígyózó sorok a Jászsági Állásbörzén – ezek voltak a legnépszerűbb ajánlatok

Munkáltatók és álláskeresők személyes találkozására, az aktuális állásajánlatok és képzési lehetőségek bemutatására is jó alkalmat adott a május 16-án megrendezett Jászsági Állásbörze és Információs Nap. Ezúttal huszonhat munkáltató közel hétszáz álláslehetőséget kínált az érdeklődőknek, akik a különböző támogatási lehetőségekről, rehabilitációs munkavállalásról is tájékozódhattak.

Illés Anita

Kígyózó sorokban álltak az érdeklődők a jászberényi Déryné Rendezvényházban, hogy bejussanak az állásbörzére, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya szervezett. Nem csak munkanélküliek érkeztek, hanem azok számára is nyitott volt a rendezvény, akik a magasabb fizetés vagy épp a jobb munkakörülmények reményében más munkát keresnek, váltani szeretnének. 

munkalehetőség,állásbörze,jászberény
Több száz álláskereső vett részt a Jászsági Állásbörzén május 16-án a jászberényi Déryné Rendezvényházban
Fotó: Pesti József

– Az állásbörze a lehető legjobb alkalom arra, hogy feltérképezzem, milyen lehetőségek vannak a munkaerőpiacon. Határozott elképzeléssel jöttem, irodai adminisztrátorként szeretnék elhelyezkedni – beszélt terveiről Benei Edina.

Kis- és középvállalkozások is jelen voltak

A munkáltatók standjai között barangolva váltottunk néhány szót a jászteleki Tamással, aki nemrég költözött vissza Salgótarjánból a Jászságba. 

– Korábban operátorként dolgoztam. Igyekszem felmérni, hogy Jászberényben és környékén milyen lehetőségek vannak. Új képzésben is gondolkozom, szívesen tanulnék például vagyonőrnek – osztotta meg gondolatait a fiatalember.

A tavaszi börzén a nagyobb cégek mellett kis- és középvállalkozások is jelen voltak.

– Cégünk lakatosokat, hegesztőket és bolti eladókat keres. Bízom benne, hogy lesznek érdeklődők és sikerül hosszú távon megbízható, jól képzett szakembereket találni – mondta el érdeklődésünkre László Attila, a Jászmetál 2000 Kft. ügyvezetője. 

Százmilliárdok érkeztek már a Jászságba

Az eseményen Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Berkó Attila főispán nyitotta meg a börzét. Felhívta a figyelmet többek között a kormány bértámogatási programjára, valamint azokra a lehetőségekre, melyek a munkába járást és a lakhatást segítik.

Pócs János országgyűlési képviselő beszédében emlékeztetett arra, hogy vármegyénk gazdasági erejének hatvanöt százalékát a Jászság adja.

– Az elmúlt években mintegy kétszázmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást érkezett a jászsági gazdasági egységeknek – tette hozzá. A politikus hangsúlyozta: jelenleg 2700 álláskereső van a Jászságban, ezért jogos az a kérés, hogy a helyiek élvezzenek elsőbbséget a külföldi vendégmunkásokkal szemben. 

Gépbeállítókat és lakatosokat is kerestek  

Az állásbörzén széles körű volt a kínálat. A kiállító cégek legnagyobb számban gyártósori összeszerelőket, gépbeállítókat, gépkezelőket, lakatosokat, raktárosokat, lézervágókat és CNC technikusokat keresnek. A Szent Erzsébet Kórház standjánál megtudtuk, hogy nagy szükség van szakápolókra, diplomás ápolókra és fizioterápiás asszisztensekre. A „Helyet!” Alapítvány többek között szociális személyi segítők, terápiás munkatársak jelentkezését várja. A rendezvényen a Magyar Honvédség és a Magyar Rendőrség is képviseltette magát. A résztvevők sok egyéb mellett az Ifjúsági Garancia Plusz munkaerőpiaci programról, a rehabilitációs foglalkoztatási lehetőségekről és a SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola ingyenes felnőttképzési kínálatáról is kaptak tájékoztatást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában