2024.05.21. 15:30
Holt-Tisza-menti harcsa nyerte a Pünkösdi Főzőversenyt Szolnokon – galériával
Igazi közösséget alkotnak az alcsiszigeti Hobby Söröző vendégei, ezúttal bográcsozás volt az összetartó erő a Pünkösdi Főzőverseny alkalmával.
Szolnokon az Alcsisziget városrész ikonikus vendégváró és -marasztaló helye a Vízpart körút mentén álló Hobby Söröző, ahol mindig történik valami. A környéken élők szoros közösséget alkotnak, és számos alkalommal bizonyították már, hogy számíthatnak egymásra. A „fabár” törzsközönségének az összefogás és az összetartás a küldetése, rendezvényeinek java része ennek jegyében zajlik.
Vasárnap hagyományos Pünkösdi Főzőversenyt rendeztek a Hobby Sörözőben, ahol családi és baráti csapatok gyűltek össze, hogy megcsillanthassák bográcsozó tehetségüket. Főzőhelyként több mint tíz fő szorgoskodott fél napon keresztül a tűz körül: a 12 csapat közel 150 résztvevőt számlált, és megannyi tradicionális, illetve speciális gasztronómiai finomságot készítettek.
Pünkösdi főzőverseny Szolnokon
Fotók: Hobby SörözőA bográcsokban rotyogott slambuc, kakaspörkölt, sörös marhagulyás, alföldi gulyásleves, őzragu, és egyéb kulináris fogások is. A Pálszabó Mihály szakácsmester, tanárember, a Francia Gasztronómia Lovagja által elnökölt háromtagú zsűri nehezen jutott dűlőre a különleges ételek választékában.
Végül az első helyezést a Holt-Tisza-menti harcsapaprikás nyerte el, amit túrós csuszával tálaltak.
Másodikként egy vörösboros marhapörkölt zárt, amit áfonyamártással kínáltak, míg harmadik helyen egy vaddisznópörkölt végzett, ami mellé házi tarhonya dukált.
A Pünkösdi Főzőverseny (vasár)napjának második felét a megversenyeztetett ételek elfogyasztása, majd pedig a remek hangulatú családi, baráti beszélgetés zárta.