Programajánló

2023.12.09. 17:00

Ünnepi koncert, autós fénykaraván és közös mézeskalács sütés vár a Jászkunságban

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

SZOLNOK

Ismét szemétszedésre várja a lelkes önkénteseket a Szolnoki ZöldErő, ezúttal a Malomzugi Holt-Zagyvánál takarítanak. A gyülekező 9. 30-kor az Akácfa utcai nagy kanyarban lévő horgászhelyen lesz. A befejezés 12 és 13 óra között várható.

Családi természetismereti programra, adventi madármegfigyelő sétára várja az érdeklődőket Rimóczi Árpád túravezető, gyülekező a Tiszai Hajósok terén lesz, délelőtt 10 órakor.

JÁSZBERÉNY

Reggel 9.30-kor Mézes – Bábos Élményműhely keretében mézeskalács készítésre várják a sütni, alkotni vágyókat a Roomli – a kreatív ponton. A Családi Matiné

15.30-kor kezdődik a Lehel Film-Színházban, ahol a Kiskalász Zenekar ad ünnepi koncertet. A 17 órakor kezdődő második gyertyagyújtáson Mező István református lelkipásztor mond köszöntőt, közreműködik Ecsedi Péter énekművész. A Lehel vezér téren felállított adventi színpadon 17.45-kor a Fürkész Óvoda és a Regélő Színjátszókör Karácsonyi mese című előadása, az ünnepi pódiumon a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek „Kire, kire kisdedecske…” című produkciója nézhető meg.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS

16 órakor a Móczár Andor téri parkban az Ifjúsági Tanács Pohár estjét rendezik meg.

JÁSZKISÉR

15 órakor Mézeskalács kiállítás nyílik a Művelődés Házában. Az édes-mézes város december 17-ig csodálható meg, a kiállítás darabjait az előző évekhez hasonlóan idén is jótékonysági céllal árverésre bocsátják. A második adventi gyertyagyújtás 16 órakor kezdődik a főtéri parkban, az ünnepi műsorban közreműködik a Jászkiséri Pedagógus Női Kar, a Csete Balázs Általános Iskola és a Búzavirág Népdalkör.

RÁKÓCZIÚJFALU

Sötétedés után, 16 órától lehet gyülekezni az első jótékonysági adventi fénykaravánra a faluháznál. A szervezők azt kérik, a felvonulók fényfűzérrel díszítsék fel járműveiket, melyekkel a Fő úttól Rákóczifalván át vissza a faluházig vonulnak majd. A faluháznál perselyeket helyeznek majd ki, az adománnyal a helyi oktatási intézményeket támogatják majd. A felvonulás után zsíros és mézeskenyérrel, teával és forralt borral kínálják a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!