Hímzők kiállítása

2024.01.28. 14:00

Ki ne találkozott volna hímzett konyhai falvédőkkel?- egy csokorra valót állítanak ki Tiszaföldváron

Már tervezik a konyhai falvédők mintáit a tiszaföldvári Népi Díszítőművészeti Kör tagjai.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár Facebook-oldala

Tavaly a felújítás és az energiaválság miatti intézkedések után májusban nyitott újra a Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház. Azok a csoportok és szakkörök tagjai, akik egészen addig lelkesen jártak a különböző alkalmakra, nehezen szoktak vissza a foglalkozásokra. 

Hasonlóan alakult a Népi Díszítőművészeti Kör helyzete is, akik immár ismét nagy lendülettel készülnek a hagyományos nyári kiállításukra, ahová a szokott módon a testvérklub, a bácsföldvári hímzőkör asszonyai is meghívást kapnak. Dobróka András intézményvezető elmondta, Felber Irén iparművész ötlete nyomán a tárlat egy színfolttal gazdagodik majd, a Tiszaföldváron fellelhető régi konyhai falvédőket mutatják be. A művelődési ház közösségi oldalán egy felhívást is tettek közzé: aki teheti a kiállítás idejére ajánlja fel a féltve őrzött falvédőjét. Sőt a kör tagjai is lázas munkába fogtak, hogy minél több különleges darab elkészüljön a megnyitóig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!