Tehetségkutató

2024.05.12. 10:00

Idén is lesz AztaQ Szolnokon, azaz amatőr zenekarok bemutatója

A tavalyi szolnoki AztaQ-t a Crescendo Selecta nyerte, akik az Öröm a Zene 2023-as döntőjében az Újfalusi Gábor-díjat kapták meg.

Mészáros Géza

Könnyűzenei zenekarok és énekesek jelentkezését várja május 20-ig az AztaQ, vagyis a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tehetségkutató, aminek győztese ott lehet az Öröm a Zene döntőjében vagy akár a Hangfoglaló Program támogatottjai között. A versenynek idén is a szolnoki TISZApArt Mozi ad helyet.

A Crescendo Selecta,zeneipar,aztaq
A Crescendo Selecta a tavalyi győzelme után ismertté vált a hazai zeneipar számára
Forrás: Beküdött fotó

A tavalyi szolnoki AztaQ-t a Crescendo Selecta nyerte, akik az Öröm a Zene 2023-as döntőjében az Újfalusi Gábor-díjat kapták meg, miközben énekesnőjük, Kovács Alíz a The Voice tehetségkutató második helyén végzett. Egy évvel korábban a Cloud Factory jutott Szolnokról a budapesti döntőbe, de a korábbi években is olyan formációk nyerték el az AztaQ zsűrijének a tetszését, mint a Carson Coma vagy éppen a szolnoki 1LIFE, akik azóta IDEA zenekar néven koncerteznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!