Tárlat

2024.05.13. 11:30

Kiállítással emlékeznek Papi Lajosra Kisújszálláson

Papi Lajos országos és hazai fotós körökben is ismert volt.

Daróczi Erzsébet

Az egy éve elhunyt Papi Lajos fotóművész emlékére nyílt kiállítás Papiról és Papitól címmel a Vigadó Kulturális Központban, ahol a művész jellegzetes képeit, a róla készült fotókat, díjait és emléktárgyait lehet megnézni a Kossuth Fotóklub szervezésében.

kiállítás, Papi Lajos
Ábri Imre klubelnök (balra) Péter József fotóstársával
Fotó: Daróczi Erzsébet

A tárlatot Péter József fotóstárs mutatta be. Elhangzott: Papi Lajos országos és hazai fotós körökben is ismert volt. Géplakatos szakmát tanult, de az 1960-as évektől a fotózás lett a hobbija, minden érdekelte, a fény-árnyék viszonyok, a tájképek, az aktképek.

Bár az 1980-as évektől megjelent a színes technika, ő sokáig fekete-fehérben fotózott. Első városi kiállítása 1982-ben volt, 1985-ben fotóriporteri képesítést is szerzett, majd több nemzetközi és hazai kiállításon is bemutatta képeit.

Vallotta, nem kell a világot bejárni, hogy jó fotót készítsünk, mert környezetünkben is van bőven téma, csak észre kell venni. A fotózást a látás művészetének tartotta.
Élete során maradandót alkotott a fotózásban, emlékét tisztelettel őrzi az általa 1993-ban alapított klub.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!