Labdarúgás

2023.08.26. 19:39

Magyar Kupa: a hajrában úszott el a Tiszafüred továbbjutása

A Szolnoki MÁV FC után a Tiszafüred is búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Jegesi László

Egy pontot elhozott Tiszaújvárosból a Tiszafüred

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pesti József

A bajnokság első fordulójában egyszer már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor fordított szereposztásban döntetlenre végeztek a felek. A sorsolás szeszélye ezúttal a Magyar Kupában sodorta őket egymás útjába.

A Szolnokhoz hasonlóan ezen a mérkőzésen is vármegyei csapatunk, a Tiszafüred szerezte meg az első gólt. Vezetésük azonban tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen két perc múltán egyenlített a hazai gárda. A folytatásban jobban játszott a vendéglátó, ám nem tudott élni kínálkozó lehetőségeivel.

A szünet után egyre inkább átvette a játék irányítását a Dorcsák-csapat, de a helyzetek ellenére – csakúgy, mint a korábbi meccseiken – képtelenek voltak az ellenfelük kapujába találni. Fáradni látszott a Tiszaújváros, érett a Facultas gólja, a sors fintoraként mégis az otthon játszó együttes szerezte meg a vezetést a hajrában, amire már nem volt válasza a Tiszafürednek. Így tehát másik vármegyei csapatunk is búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Dorcsák Zoltán: – Mintha átok ülne a csapaton, fölényünk és lehetőségeink ellenére sem tudunk az ellenfeleink kapujába találni, így meg nem lehet mérkőzéseket nyerni. A bajnokságban muszáj lesz ezen változtatnunk.

Teemálfürdő FC Tiszaújváros–Facultas-Tiszafüred VSE 2–1 (1–1)

Tiszaújváros, 200 néző, vezette: Lovas László (Végh, Sinkovicz)

Gólszerzők: Nagy D. (12.), Vitelki (85.), ill. Oláh D. (10.)

Tiszafüred: Lisztes - Fülöp, Bernáth, Nagy D. (Ludvig 31.), Szövetes - Mácsai, Erdei (Barzsó 60.), Dankó (Engel 60.) - Nagy Zs., Oláh N. (Sallai 80.), Lukovszky. Edző: Dorcsák Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában