Vízilabda

2023.10.28. 07:00

Pikáns meccs vár a szolnokiakra Szentesen

Két hónappal ezelőtt a Magyar Kupa selejtezőjében 11–9-re győzött a Dózsa Szentesen.

Varga Csaba

Hangay Zoltán szerint akkor lesz értékes a legutóbbi, Honvéd elleni győzelmük, ha legyőzik a Szentest is

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Pikáns meccs vár a Szolnokra Szentesen Vízilabda A nyolcadik forduló összecsapásai előtt állnak a csapatok az OB I.-ben, a Szolnoki Dózsa Praktiker a Szentes otthonában vendégszerepel szombaton este hat órától.

A szentesi legénység hét meccséből háromszor játszott hazai medencében, és mindegyiket elveszítette – OSC 7–15, UVSI 8–9, Kaposvár 11–13. Idegenben viszont nyertek a KSI 10–8, és a PVSK 9–8 otthonában, a Fradi, 8–20, valamint a Szeged ellen, 7–9, sem tudtak pontot szerezni. A két, az UVSE és Kaposvárral szembeni, hazai vereséget nehezen bocsájtották meg a tíz hónapja kinevezett vezetőedzőnek, Komlósi Péternek, és a héten felmentették állásából. Az utódja Kis Gábor lesz, aki egykoron játékosként olimpiai bajnok volt, a szolnoki csapattal pedig minden klubcímet megszerzett. Az elmúlt években pedig Invictus SC vezetőedzője volt. Idén nyár óta klubigazgatóként dolgozik Szentesen, a hét közepétől pedig a vezetőedzői teendőket is ellátja.

A Szolnoki Dózsa–Szentes párharc tavalyi meccseit egyaránt az előbbiek nyerték 12–6-ra, illetve 9–7-re. Két hónapja pedig a Magyar Kupa selejtezőjében 11–9-re győzött a Dózsa Szentesen.

A Szolnoki kedden óriási csatában, 8–6-ra verte a vendég Budapesti Honvédot. Mindez azt is jelenti, hogy Pásztor Mátyásék továbbra is loholnak az élmezőny nyomában.

– Pikáns csata vár ránk Szentesen – mondta hírportálunknak Hangay Zoltán, a szolnokiak edzője. – Egykori játékostársam, Kis Gabi vette át a csapatot, két-három nap telt el az edzőváltás óta, biztos vagyok benne, hogy nagy energiával játszanak majd ellenünk. Természetesen nekünk saját magukkal kell foglalkoznunk. Ugyanolyan alázattal kell vízilabdáznunk, mint tettük kedden a Honvéd ellen. Mondtam a fiúknak is, a legutóbbi sikerünk akkor lesz igazán értékes, ha Szentesen is nyerünk.

További szombati program: KSI–Bp. Honvéd, 11.30, UVSE–Szeged, 13.30, FTC–BVSC, Kaposvár–Eger, 16.00, PVSK–Miskolc, OSC–Vasas, 19.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában