Kosárlabda

2024.01.07. 21:21

A szünet után megborult a JKSE zónavédekezése

A kosárlabda NB I/B 14. fordulójában a jászberényi legénység nagy csatában hat ponttal kikapott a TF-BP fővárosi otthonában.

Varga Csaba

Közel harcokban sem volt hiány a fővárosi mérkőzésen

Forrás: hunbasket.hu

TF-BP–Jászberényi KSE 78–72 (24–20, 14–24, 25–13, 15–15) 

Budapest 100 néző. 

V.: Radnóti M., Téczely R., Farkas P. Jászberény: MESTER 15/3, DÉKÁNY 11/3, Boka-Magó, MELEG 18, Rátvay 12. Csere: Oroszi 12/6, Santiago 4. 

Edző: Puskás Artúr. 

A naptári év első összecsapásán mindössze tíz játékossal álltak föl a berényiek, köztük öten még juniorkorúak voltak. Mintegy negyed órán át a hazaiak irányították a játékot, a JKSE azonban Mester Márk és Oroszi Bence pontjaival fordított a félidő végéig, 38–44. A nagyszünet után már tíz ponttal járt előrébb vendéglátójánál a berényi gárda. A fővárosiak azonban kapcsoltak és egy 15–0-s rohammal nagyot fordítottak az álláson. Nem adták fel a kék-fehérek, de már nem tudták befogni rutinos ellenfelüket. .

A harmadik negyedben az addig jól működő zóna védekezésünk egy kicsit megborult 

– nyilatkozta Puskás Artúr, a JKSE edzője. 

– Akkor talán nekem is előbb kellett volna reagálni. Önbizalmat adtunk a TF-nek, ott fordult vissza a mérkőzés, addig nekünk állt. Sajnos nem lehet idegenben 15 százalékos triplázással meccset nyerni. Ettől függetlenül büszke vagyok a fiúkra, mert ilyen gyenge dobóteljesítmény mellett is a végletekig kitartottunk. Azt azért még el kell mondjam, hogy a 26:9-es büntetőarányt túlzónak érzem, nem éreztem, hogy a meccsben ekkora különbség van, szerintem mindkét csapat nagyon fizikálisan játszott.

A jászberényiek kedden este hat órától az Phoenix-MT FÓT vendégei lesznek a Hepp-kupa negyeddöntőjében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában