Kosárlabda

2024.05.14. 09:30

Tökéletes játékra lesz szüksége az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatának a sikerhez

A párharcban 1–0-ra vezet jelenleg a Falco legénysége.

Kovács Levente

Nem alakult jól az NHSZ-Szolnoki Olajbányász számára a döntő első mérkőzése Szombathelyen, a Falco ugyanis huszonnégy ponttal, 83–59-re nyert.

Lukács Norbert, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, kosárlabda, NB I., döntő
Lukács Norbert (fehérben) szerint, ha minimalizálják a hibákat, győzhet az NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Fotó: Mészáros János

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Kedd, 18.00

A párharcban 1–0-ra vezetnek tehát a vasiak, Oliver Vidin együttese viszont javíthat kedden a 18 órakor kezdődő mérkőzésen. Fontos mérkőzés vár a piros-feketékre, ugyanis hazai pályán némileg győzelmi kényszerben kell pályára lépniük, vereség esetén ugyanis nehéz helyzetbe kerülhetnek, ugyanis Szombathelyen a harmadik meccsen kellene nyernie az életben maradásért. A Tiszaligetben viszont Vidin kinevezése óta még nem vesztett mérkőzést a csapat, jó szériáját pedig szeretné folytatni a döntőben is.

– Sajnos nem úgy alakult az első meccs, ahogy azt elképzeltünk – emlékezett vissza a szombati találkozóra Lukács Norbert. – A Szombathely jobban játszott nálunk, ezáltal megérdemelten nyert. Láttuk a hibáinkat, és igyekszünk minél több mindent kijavítani keddre. A támadásainkkal akadtak inkább gondok, a 83 kapott pont szerintem jónak mondható, az 59 dobott viszont nagyon gyenge. Nagy a tét, de igazából nincs emiatt nagyobb nyomás rajtunk. Minél kevesebb hibával játszunk, annál nagyobb esélyünk van a győzelemre. Úgy gondolom, közel tökéletes játék kell ahhoz, hogy legyőzzük hazai pályán a Falcót. Nem szabad sok labdát eladnunk, illetve a helyzeteinket is sokkal jobb százalékkal kell értékesítenünk.

A mérkőzést 18 órától az M4 sport élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában