Kosárlabda

2024.05.22. 14:41

Pongó Máté és Révész Ádám is elhagyja az Olajbányászt

Két játékos távozását is bejelentette az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szerdán. Pongó Máté és Révész Ádám is búcsút intett az idény végén a piros-feketéknek, akikkel számos érmet gyűjtöttek az évek során.

Kovács Levente

Hétfőn véget ért az NB I.-es bajnokság idei szezonja, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász pedig ezüstérmet szerzett, miután a döntőben 3–1-es összesítéssel kikapott az Falco KC Szombathelytől. Az idény végeztével a szurkolókat már a következő évi csapat összetétele érdekli, ki marad, és ki az, aki távozik a csapattól. Két játékos sorsa viszont már eldőlt, Pongó Máté és Révész Ádám is elhagyja az együttest.

Révész Ádám, Pongó Máté, NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Révész Ádám (balra) és Pongó Máté is távozik az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatától
Fotó: Facebook.com / Szolnoki Olajbányász

Ahogy arról már beszámoltunk, Oliver Vidin edző sorsa egyelőre még nem biztos, de nyitott arra, hogy Szolnokon folytassa a munkát. A játékosok közül azonban két távozó már biztos lesz, információink szerint Pongó Máté a DEAC-hoz, Révész Ádám pedig Paksra igazol.

Pongó Máté 2020 nyarán a PVSK-tól szerződött a piros-feketékhez, kétszer megnyerte a Magyar Kupát, két alkalommal ezüstérmes lett a bajnokság, kétszer pedig kupabronzot ünnepelhetett, összesen pedig 169 alkalommal húzhatta magára az Olajbányász mezét tétmeccsen.

Révész Ádám Zalaegerszegről érkezett a Tisza-partjára 2022-ben. Az Olajjal a kupában egy bronz- és egy aranyérmet szerzett, a bajnokságban pedig második lett, összesen 74 meccsen lépett pályára a Tisza-partiaknál.

Így várhatóan nyáron új magyar játékosokkal bővül majd az Olajbányász kerete.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában