Tizennégy késszúrással ölt

2017. január 11. 13:02 Mészáros Géza
CIBAKHÁZA/SZEGED | Tizennyolc évről 21 év fegyházra súlyosította a Szegedi Ítélőtábla szerdán annak a fiatalembernek a büntetését, aki 2013 szeptemberében 14 késszúrással megölte a cibakházi plébánost. Az ítélet jogerős.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A jogerősen megállapított tényállás szerint W. R. 2013 februárjában ismerkedett meg A. J-vel, akivel néhány hónapig Budapesten együtt lakott. A. J. 2013. május 18-án Cibakházán bemutatta a vádlottat a helyi plébánosnak. A 73 éves atyát ekkor már számos betegség gyötörte, a hivatásával járó feladatok egy részét már nehezen látta el, megromlott egészségi állapota miatt rendszeresen az egyházmegye tulajdonát képező autóval járt. W. R. és A. J. kapcsolata 2013 nyarán megszakadt. Ezt követően W. R. legalább kétszer járt Cibakházán a plébános lakásán, ahol egy-egy éjszakát töltött. A fiatalember elhatározta, hogy középiskolai tanulmányait 2013-től Tiszafüreden folytatja, erről tájékoztatta az atyát, aki megígérte, hogy terve megvalósításában anyagilag támogatni fogja.

A vádlott 2013. szeptember 9-án Budapestről Tiszafüredre utazott azért, hogy az iskolába beiratkozzon – ezt nem tette meg. A visszafelé úton elhatározta, hogy Cibakházára megy, hogy az atyától pénzt kérjen. Este érkezett meg a településre, és 20 óra körül időben ment el a plébániára. A plébános fogadta őt, vendégül látta és szállást is biztosított neki éjszakára. Szeptember 10-én a kora reggeli órákban az atya autóval Nógrádba indult rokonlátogatásra, ezért megkérte a vádlottat, hogy hagyja el a plébániát. Ennek a fiatalember eleget is tett – az egész napot Cibakházán, illetve annak külterületén töltötte. Az atya 15 óra körül tért vissza a plébániára, ahol a vádlott az esti órákban ismét megjelent. Az esti beszélgetés során a plébános nyilvánvalóvá tette a vádlott számára, hogy nem ad neki pénzt. A fiú ezért többször arcon ütötte a plébánost, aki távozásra szólította fel a támadóját.

A fiatalember elment, de fél óra elteltével visszatért. A bezárt kapun át bemászott az udvarra, az egyik nyitva hagyott mellékajtón bement az épületbe, ahol meglátta, hogy a plébános az ágyában alszik. Felébresztette és kérdőre vonta, hogy korábbi ígérete ellenére miért nem ad neki pénzt. Az atya eközben az ágyban felült, ekkor a vádlott ismét többször megütötte őt, majd megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. Magához vett az ágy melletti íróasztalon talált kést, és 14 szúrással megölte a plébánost. Ezt követően az áldozat élettelen testét a használaton kívüli pincéhez vitte, és a mélybe lökte. A vádlott ez után visszament a házba, pénz után kutatott, s eközben megtalálta a plébános által használt autó kulcsait. Beült a kocsiba, azzal Budapestre ment, ahol a XIII. kerületben balesetet szenvedett. Ekkor a kocsit lezárta, és futva elmenekült a helyszínről az anyja lakására. A rendőrség a fiatalembert szeptember 12-én fogta el.

Háromszorosan minősített emberölés

Több ponton is megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt W. R. ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék elsőfokon kimondott ítéletét. A táblabíróság az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés minősítéseit helybenhagyta, a jármű önkényes elvétele bűntetteként értékelt cselekményt kifosztás bűntettének minősítette, míg a magánlaksértés szabálysértése miatti eljárást elévülés miatt megszüntette. Az ítélet indoklásában elhangzott: nem kellő súllyal értékelte a a törvényszék, hogy a vádlott háromszorosan is minősülő emberölést követett el, így az ítélőtábla indokoltnak tartotta a büntetés súlyosítását 21 év fegyházra.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Tizennégy késszúrással ölt

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Ön megkóstolna egy ciánkék levest?

És ha cián nem lenne benne? Itt az új hülyeség, az unikornis rámen.

Dimenziókapukon ugrathatunk át ezen az őrült biciklis videón

Ezt megnézzük -> erősen elkezdjük kívánni, hogy bárcsak mindez valósággá válna.

FTC: aláírt a Brémából érkező német balhátvéd – hivatalos

FTC: aláírt a Brémából érkező német balhátvéd – hivatalos

A 24 esztendős futballista a Werder előtt játszott a Hamburgban is.

Kikapott szlovákiai ellenfelétől a Ferencváros

A zöld-fehéreknél ismét szerepet kapott a két ghánai futballista.

Bundesliga: kiszenvedte a BVB, újra nyert a Hoffenheim

A Werder tíz emberrel még egyenlített, de kikapott a Dortmundtól • Újabb hamburgi piros lap.

Videó: Mourinho most nagyon „örülhet” Matának – két jelenet

A spanyol játékos rendkívül peches volt a Stoke City elleni angol bajnoki első félidejében.

PL: a Liverpool otthon 0–2-ről felállt, de kikapott a sereghajtótól

A felejthető első félidő után tíz perc alatt három gól esett. Firmino hiába duplázott.

FTC: a Darmstadt bejelentette, Kleinheisler a Fradiba igazol

A magyar válogatott labdarúgó a Ferencvárost erősíti a tavaszi szezonban.

Kövessen bennünket a Facebook-on!

Róluk írtunk legtöbbet

Fazekas Sándor

Teljes névtár ›

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér