A kreatív világbajnok felajánlotta kreativitását

2017. január 10. 18:55 Tóth András
Szolnok | Alaposan megváltozott a szolnoki Czifra Zita élete az utóbbi néhány hétben. Persze eddig sem a langyos víz jellemezte mindennapjait, de ebben az időszakban lett kreatív világbajnok, és ettől fogva felgyorsultak a dolgok.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Miután megírtuk, máris megkereste egy országos napilap, illetve a múlt hét végén az M2 Petőfi Tv esti adásában élőben mutatkozhatott be. Itt fontos bejelentést is tett.
Czifra Zita kreatív világbajnoknak mondhatja magát. Ez nem kis munkával járt, hiszen ahogy nekünk, de a tévében is beszámolt róla, éjt nappallá téve kellett ötletelnie, hogy elvihesse a pálmát. Egy, a világ másik felén élő fiatalemberrel vívott nagy csatát, de végül beérett a gyümölcs és ő lett a világbajnok.

Lényegében a kreatívság annyiból áll, hogy cégek egy internetes platformra felteszik a kidolgozásra, ötletésre váró kívánságaikat, termékfejlesztési igényeiket. Aztán ugyanitt a világ minden tájékáról beszállnak az ötletelésbe az erre fogható megszállottak. Igen, túlzás nélkül lehet ezt mondani, hiszen ehhez erős elhivatottság és koncentráció kell, már-már megszállottság, hogy folyamatosan jöjjenek az emberben „felszínre” a jobbnál jobb ötletek.
Mármost Zita jelentős bejelentést tett az M2 Petőfi Tv Én vagyok itt című műsorában. Így beszélt erről a Szoljon.hu-nak:

– Létrehoztam egy „hivatalos” Facebook-oldalt, mely igen friss, gyakorlatilag még csak egy váz, folyamatosan dolgozok rajta. A leírást a rendszer kéri, azonkívül egyelőre három menüpontot terveztem. Az oldal címe: Czifra Zita ötletes ládikája. Az oldal célja magyar vállalkozások segítése különféle tippekkel, fejlesztési ötletekkel. Nem magazint szerkesztek, nem általános marketingszövegeket másolgatok, hanem mindenkinek személyre szabott tanáccsal szolgálok. Ehhez csak meg kell nyomni az „Ötletet kérek!” gombot! Kis önéletrajzot is adok magamról, elmondom, ki vagyok: „Hobbigondolkodó, könyvmoly, kreatív bajnok – tette hozzá Zita, aki a tavalyi esztendőt versenyzéssel töltötte. A verseny során a nagy nemzetközi márkáknak szolgált ötletekkel, viszont mostantól a hazai gazdaság fejlődésére szánja ideje egy részét.

Zitával rengeteg minden történt azóta, hogy az Új Néplap megírta történetét FOTÓ: Tóth András Zitával rengeteg minden történt azóta, hogy az Új Néplap megírta történetét FOTÓ: Tóth András

– Ha valaki úgy érzi, hogy cégének fejlesztésre van szüksége, dobja be igényét a virtuális gyűjtődobozba az „Ötletet kérek!” gomb segítségével! A kérések személyesen hozzám futnak be, melyek közül majd válogatnom kell. A hatékonyság érdekében azokat veszem majd előre, melyekre viszonylag gyorsan támadnak gondolataim. Hogy minél több cégnek küldhessek javaslatot, egy igényre legfeljebb csak pár napot tudok szánni. Ezekért nem szabok árat!

Ha valaki mégis fizetni szeretne a tanácsokért, akkor azt amolyan „becsületkasszás módon”, egy Zita által kiválasztott alapítvány számára utalhatja át.
– Hozzáteszem, az ilyen típusú fejlesztések általában a nagy, nemzetközi kreatív ügynökségektől rendelhetőek. A számla milliós nagyságrendre rúghat, így a legtöbb hazai cég számára a szolgáltatás elérhetetlen. Oldalammal azt kívánom elérni, hogy minden magyar vállalkozás számára megvalósítható legyen az innováció, mérettől függetlenül. Bízom magunkban, magyarokban. Szeretném megmutatni, hogy igenis érdemesek vagyunk egy jó kezdeményezésre! – fejezte ki reményeit Czifra Zita.

Volt osztályfőnöke „nőtt pár centit”

„Örömmel olvastam a Szoljon.hu oldalon a rólad megjelent cikket. Ahogy haladtam előre benne, annál jólesőbben melengette a belsőmet. Egykori osztályfőnöködként előjött néhány szép emlék. A kislány, akin nem lehetett kifogni az iskolában. Akivel már sakkozni sem volt kis merészség részemről, hisz abban is remekeltél. Lehet, én fertőztelek meg az asztalitenisszel is annak idején...
Akkoriban lehet, unalmas volt számodra az eminens titulussal járó versenyről versenyre járás, de íme, meglett az eredménye. A versenyfelkészülésen szerzett tudásod mindig veled marad. Később örömmel fedeztem fel a gimnáziumi tablók között a te fényképedet is. Most újra megkerestem, hogy ismét »megnézzelek magamnak«.
Az én pályafutásom alatt volt több világbajnoki első, második stb. diákolimpiai bajnok, országos bajnok, de rád vagyok a legbüszkébb, mert osztályfőnököd lehettem. Nem akarok nagy szavakat használni, de az ilyen tanítványokért nem szabad feladni ezt a pályát. Így utólag hadd adjak még egy írásbeli osztályfőnöki dicséretet azért, amiért a világ legkreatívabb, legötletdúsabb embere lettél” – üdvözölte néhány sorban Zitát Göőz Tibor egykori osztályfőnöke, aki „nőtt pár centit a büszkeségtől”.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
A kreatív világbajnok felajánlotta kreativitását

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Dimenziókapukon ugrathatunk át ezen az őrült biciklis videón

Dimenziókapukon ugrathatunk át ezen az őrült biciklis videón

Ezt megnézzük -> erősen elkezdjük kívánni, hogy bárcsak mindez valósággá válna.

Így néz ki az ideális férfi a világ 17 országában

Egy kísérlet során egy férfit ábrázoló képet küldtek szét grafikusoknak, melyet mindegyikük kedvére photoshoppolhatott. Az eredmények egyszerre lettek meghökkentőek és megnyugtatóak.

Vereséggel zártuk a csoportkört, Dánia jön a 16 között

Vereséggel zártuk a csoportkört, Dánia jön a 16 között

Fehéroroszországgal nem bírt Xavier Sabaté legénysége, így az olimpiai bajnokkal találkozik.

Férfi kézi-vb: a németek nyerték meg a csoport rangadóját

A horvátok 3–1-es kezdése után jött a német henger • Egyiptom nem bírta a tempót.

Milan: Angliából érkezett spanyol támadó kölcsönbe – érkezett?

Az olaszok már bejelentették a transzfert, de lehet, hogy még nem is született megegyezés.

Liverpool: Steven Gerrard állást kapott a klubnál – hivatalos

Liverpool: Steven Gerrard állást kapott a klubnál – hivatalos

A korábbi kiváló labdarúgó februárban kezdi meg a munkát.

DVSC: a kameruni csatár négy évre aláírt – hivatalos

A 23 esztendős támadó megfelelt a próbajátékon, szombaton már pályára léphet.

FTC: A klub maximálisan kiáll Doll mellett – Kubatov

„Nem is ismerek olyan szereplőt, akit ne lehetne büntetlenül kritizálni, kivéve a bírói kart és az MLSZ-t.”

Róluk írtunk legtöbbet

Fazekas Sándor

Teljes névtár ›

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér