SZOLNOKI PROGRAMELŐZETES

2011. szeptember 7. 10:41 Szoljon.hu

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
A Pszichokuckó szeptember 8-án este fél hétkor kezdődő foglalkozásának témája a felelősségvállalás önmagunkért, régi irányzatok, új ismeretek. Az Aba-Novák Kulturális Központban tartandó, személyes hangvételű beszélgetésen dr. Agócs Gabriella pszichiáter közreműködik, előadásának címe: A korai évek tükröződése mindennapjainkban.

BULI
Az Ifjúsági Házban szeptember 8-án este 8 órától The Moorders AC/BC zenekarok koncertje szórakoztatja a közönséget.

HANGVERSENY
Jeles napok dalai — Fergeteg havától Szent Iván haváig elnevezéssel rendhagyó népzenei Con anima estek lesznek a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórussal és vendégeivel. Szeptember 9-én, pénteken este hat órakor a városháza dísztermében szerepel a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus — művészeti vezető: Molnár Éva, a Szolnoki Népdalkör — művészeti vezető: Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, valamint a Sodrás Népzenei Kisegyüttes — a Szandaszőlősi Általános Iskola kisiskolásai — művészeti vezető: Juhászné Antal Gabriella.

GYEREKEKNEK
A Dörmi Bábszínház műsorát láthatják az érdeklődők szeptember 10-én délután a plázában. Az ügyeskezű gyerekeknek lehetőség lesz rézpénz és textiltarsoly készítésre, valamint társasjátékozásra is. A programon való részvétel ingyenes.

KONCERT
A dán Himmerland együttes koncertje az Aba-Novák Kulturális Központban, a Cafe Frei-ben szeptember 13-án 19 órakor kezdődik. Sok-sok különböző népzenei elemből táplálkozó, jazzes hangvételű, igen színes és friss zenei elegy szól majd. Az együttes még sohasem járt Magyarországon, ezen a koncerten a szolnoki zeneszerető közönséggel először találkoznak.

BABASZÍNHÁZ
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet gyermekkönyvtárában babaszínház lesz. Cinege, cinege, cinegemadár címmel szeptember 13-án, 20-án és 27-én 9 óra 30-tól és 10 óra 30-tól várják az előadásokra a kicsinyeket és kisérőiket. Már a csecsemők és a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a kifejezetten nekik készülő színházi előadásokra. Vendég lesz az előadásokon két kismadár, az egyik a széncinke, a másik pedig a kék cinke. Együtt játszanak, mozognak a részvevők, megtanulva eközben sok-sok hasznos és érdekes mondókát és gyermekdalt. Mindenkit várnak, a belépés ingyenes.

TALÁLKOZÓ
A Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központja „Tehetség/talentum: jó szerencse semmi más?!?” elnevezésű programja keretében egy estét tölthetnek az érdeklődők Magyarország legnevesebb orvos-genetikusával, dr. Czeizel Endrével. A szolnoki Főiskolán (Tiszaligeti sétány 14.) szeptember 13-án 17 órakor kezdődő rendezvényre a belépés díjtalan.

NÉPTÁNC
A Háromszék Erdélyi Néptáncegyüttes műsorát szeptember 13-án 19 órától láthatja a közönség az Aba-Novák Kulturális Központban. A Kós Károly és Wass Albert szellemisége nyomán „Erdélyország az én hazám” című műsort Horányi László rendezte, vezető koreográfus: Ivácson László, narrátor: Barkó Judit.

BABÁZÓ
A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben szeptember 14-én, 21-én és 28-án délelőtt 10 órától „Babázó” elnevezéssel foglalkozást tartanak a gyermekkönyvtárban.

NYUGDÍJASOKNAK
A Derűs órák nyugdíjasoknak elnevezésű, a Szolnok Városi klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete rendezvénye szeptember 14-én 14 órakor kezdődik az Aba-Novák Kulturális Központban.

ZENÉS ELŐADÓEST
Ha egy kicsit jobb lesz ettől a világ elnevezéssel Benkő Péter — Kató Zoltán zenés előadóestjére várják a közönséget  szeptember 14-én este hét órától az Aba-Novák Kulturális Központban. Ezen az estén gondolatok szólnak a szerelemről, a hazáról, a hitről, az életről magyar költőktől, íróktól: Juhász Gyula, Nagy László, Tóth Árpád, Márai Sándor, Wass Albert, valamint más nemzetek gondolkodóinak — Anthony De Mello, Khalil Gibran, Richard Bach — tollából.

SZÜRETI MULATSÁG
Idén is rendeznek a Jósika úti játszótéren szüreti mulatságot. Szeptember 17-én délután várják a vasutas dolgozókat, a környék lakosságát, a felnőtteket és a gyermekeket a kikapcsolódásra, a zenés programokra, a hagyományőrző műsorokra.

EBEK VÉDŐOLTÁSA
A Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatása szerint az ebek ez évi veszettség elleni kötelező védőoltását végzik a városban az alábbi helyeken és időpontokban: Szeptember 10-én a Csaba út—Sashalmi út sarkon 9-től 11 óráig, és a Vegyiművek lakótelepen 16 és 17 óra között, 12-én a Csokonai úton 16 és 18 óra között, 13-án az Abonyi úton (a Fordnál) 16 és 18 óra között, 14-én Szandaszőlősön (a Tescónál) 16 és 18 óra között, 15-én a Vágóhíd úton 16 és 18 óra között, 16-án az Alcsi Mg. Rt.-nél 15 és 18 óra között, az Abonyi úton (Hajnóczi út végénél) 16 és 18 óra között és 19-én a Gábor Áron téren 17 és 18 óra között. A pótoltásra szeptember 17-én lesz lehetőség az Áchim úti rendelőben 9 és 11 óra között. Az oltásra — melynek díját ki kell fizetni a helyszínen — minden három hónapot betöltött ebet elő kell vezetni. Az oltás elmulasztása szabálysértési eljárást és az ebek kiirtását vonja maga után.

VÉRADÁS
Munkanapokon a területi vérellátóban (Hetényi Géza Kórházban) 7 és 12 óra között várják a véradókat.

TÁJHÁZ
A Tabáni tájház (Tabán 24.) szeptember 30-ig hétvégenként fogadja a látogatókat.

ÉREMGYŰJTŐK
A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Szolnok Városi Szervezete az Aba-Novák Kulturális Központban az várja az érdeklődőket szombatonként tartandó összejövetelükön.

KIÁLLÍTÁSOK
— Szeptember 9-ig várja látogatóit a Kárpátalján élő népművészek munkáiból összeálíltott tárlat a Hemóban (Táncsics M. u. 5-9.). A csipkéket, szőtteseket és gobelineket ingyen lehet megtekinteni.
— A székely Hargita megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye közösen szervezett programjainak meghatározó területei közé tartoznak többek között a kulturális programok. Az igen jól működő testvérmegyei kapcsolat keretében rangos képzőművészeti vándorkiállítást mutatnak be az Aba-Novák kulturális központban. A „Székelyföldi képzőművészeti vándorkiállítás” című tárlatot szeptember 8-a és 14-e között tekinthetik meg az érdeklődők. A vándorkiállítás két rangos tárlatot foglal magában. A Címer és pecsét a Székelyföldön című kiállítás a székelység különböző szervezeti által használt szimbólumokról nyújt átfogó képet a 15. századtól napjainkig, bemutatja a látogatónak a székely nemzet régi és újabb címerét és címeres pecsétjeit, azok különböző alkalmakkor és helyeken való ábrázolását.
A fiatal székelyföldi képzőművészek Projekt 3 című kiállítása pedig reprezentatív „merítés” a kortárs erdélyi képzőművészetből. A kiállítás egy olyan kezdeményezés eredménye, amelyek célja a nagyvárosok egyetemeiről hazaköltözött képzőművészek szakmai közegben tartása. A várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó kiállítások megtekintése díjtalan.
—Hulladékból termék címmel környezetvédelmi szemléletformáló kiállítást mutatnak be a Szolnoki Főiskola aulájában. Az újrahasznosítás világát bemutató tárlat szeptember 27-ig látható.
— A Jászkun Fotóklub kiállítása a Hild Galérián szeptember 12-ig tekinthető meg a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben.
— Az informatika gyermekei — a számítógépes játék kultusza címmel kiállítás nyílt a Damjanich János Múzeum első emelet időszaki kiállító termében. A látogatók a múzeumban október 23-ig kereshetik fel a tárlatot.
— Álmok, mesék, mítoszok elnevezéssel válogatást mutatnak be dr. Antal Péter gyűjteményéből a Szolnoki Galériában (Templom u. 2.).  Az alkotások október 9-ig tekinthetők meg.
— Az ejtőernyős kiállítóhelyet adtak át a Hemó II. emeletén, ahol a szolnoki ejtőernyősök által összegyűjtött relikviákat mutatnak be, egy állandó kiállítás keretében.
— A Damjanich János Múzeumban állandó kiállítások láthatók: Vendégségben őseink háza táján (régészeti), Mesterségek művészete (népművészeti), Népélet a Közép-Tisza- vidékén (néprajzi), Városi polgárok a századelőn (történeti), Szolnoki Képtár (képzőművészeti). A múzeum díszudvarán augusztus 28-ig Barát Fábián szobrászművész alkotásai tekinthetők meg.
— „Hősök voltak mindannyian...” Jász-Nagykun-Szolnok megye a nagy háborúban című időszaki kiállítást mutatnak be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban. A megyei levéltár ebben az évben önálló kiállítással, méltó módon kíván megemlékezni az első világháború eseményeiről, a megye területéről besorozott katonákról és a térségünket érintő háborús történésekről. Az intézmény fő célja, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében szolgálatot teljesítő jászkun huszárok és honvédek hősies küzdelmeit, áldozatvállalását, a fronton vagy a hadifogságban átélt szenvedéseit, a hátország és Szolnok megpróbáltatásait — a beöntött harangoktól a világháborús emlékművekig — hitelesen és a mai közvélemény számára is befogadható formában bemutassa. A kiállításon a levéltári dokumentumok közgyűjteményekben, múzeumokban és magángyűjtőknél őrzött, eddig nagyközönség által nem látott anyagokkal egészültek ki.
Megtekinthető: 2012. február 28-ig előzetes bejelentkezés alapján, csoportosan, illetve egyénileg keddenként 10-től 11 óráig, csütörtökönként 14 és 15 óra között, minden esetben tárlatvezetéssel.
 — A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban (Szolnok, Pozsonyi út 40-42.) mutatják be a Barlangrajztól a nyomtatott könyvig című, papírgyártás- és írástörténeti állandó kiállítást iskolai csoportok számára.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
SZOLNOKI PROGRAMELŐZETES

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Elhunyt Roger Moore

Elhunyt Roger Moore

89 éves volt.

Megtalálja, mi nem stimmel ezeken a képeken?

Kakukktojás galériánk következik.

Nagy taps fogadta Kristóf György első filmjét Cannes-ban

Az Out június 15-től látható a magyar mozikban.

Látott már kertészkedő kismacit? (videó)

Mutatunk egyet Oroszországból.

Cannes is gyászol

Egy perces csenddel emlékeznek meg kedd délután a 70. cannes-i fesztiválon a manchesteri robbantás áldozataira, amelyben eddig 22-en vesztették életüket.

Akár 960 milliót is elkérhetnek Elvis Presley magángépéért

A piros repülőben piros bársonyülések és szőnyeg is van.

Fiatalság, bolondság – a Manchester United nyerte az Európa-ligát!

Fiatalság, bolondság – a Manchester United nyerte az Európa-ligát!

A fiatalokkal teletűzdelt Ajaxnak nem volt esélye • Pogba és Mhitarjan gólja döntött.

Nyert otthon a Szeged, de ismét a Veszprém a bajnok

Sorozatban tizedszer, összességében 25. alkalommal lett aranyérmes a bakonyi gárda.

Hátsó füves: József Attila-vers Öcsödön, ahogyan még sosem hallották

„Félidő 0:0, gyerekek” – figyelmeztet a költő. Tudták, hogy Csoszogi, az öreg suszter Sebes Gusztáv apja lehetett?

El: Mourinho szerint a futballpoéták nem nyernek semmit

El: Mourinho szerint a futballpoéták nem nyernek semmit

„A United immáron minden nagy trófeát bezsebelt, az El-aranyérem a kezdetektől fogva a szemünk előtt lebegett.”

Férfi kézi NB I: Az első meccs volt a párharc kulcsa – Sabaté

„Nem sokan dobtak harminc gólt a Veszprémnek, a huszonhét kapott viszont sok” – Pastor.

Férfi kosár NB I: a ZTE elvette a Fehérvár pályaelőnyét

A Körmend hiába vezetett a nagyszünetben 15 ponttal, vereséget szenvedett Szombathelyen.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér