TISZA-TÓ

2017.11.22. 17:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Tisza-tavi kerékpárút fejlesztése

Egy régen várt, hiánypótló szakasz építése kezdődik meg hamarosan.

A Poroszló-Tiszafüred közötti kerékpárút kivitelezői pályázatának eredményéről tartottak sajtótájékoztatót november 22-én, szerdán.

Az eseményen megjelent Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, Ujvári Imre Tiszafüred, és Bornemisza János Poroszló polgármestere.

Elhangzott, hogy a kivitelezésre beérkezett ajánlatok kiértékelése befejeződött, november 17-én megtörtént az eredményhirdetés. Az összességében legkedvezőbb árajánlatot a Hódút Kft. adta. A szerződéskötésre 2018 januárjában, a munkaterület átadására februárban kerülhet sor.

A tisztán hazai forrásból finanszírozott beruházás várhatóan 2019 tavaszán készül el. Ennek keretében több mint kilenc kilométer hosszan épül kerékpárút Poroszló és Tiszafüred között, valamint a 33-as főút Tisza-hídja mellé egy új műtárgy kerül beépítésre.

Az új szakasz Poroszló Tisza felőli részétől indul, és Tiszafüreden az Aradi útig fog tartani.

Ujvári László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!