Hírek

2010.11.28. 09:55

Már rekordot döntött a kötelezőt váltók száma

A Netrisk.hu biztosítási portálon a váltók száma vasárnap reggel elérte a 320 ezret - ezzel megdőlt a múlt évi átszerződési rekord is.

Világgazdaság Online

Az utolsó három napban kimagasló forgalom várható. Aki még nem váltott, kedd éjfélig számíthat teljes körű online ügyintézésre. A meglévő kgfb szerződéseket szerdán még fel lehet mondani, az új biztosítás kiválasztására így december végéig lesz idő. 

A kötelező biztosítási díjak korábban soha nem tapasztalt, közel 40 százalékos csökkenése a tavalyinál is több autóst ösztönzött arra, hogy újrakösse KGFB szerződését.
 
Az átlagosan több mint 13 ezer forintos megtakarítás alapján a Netrisken november elseje óta újraszerződött autósok összesen több mint négymilliárd forintot spóroltak, amennyiben pedig a váltók száma a portálon elérné a kampány végére a 400 ezret, a megtakarított összeg első ízben lépheti túl az ötmilliárd forintot. Ha a biztosítási portál forgalomnövekedése megfelel az országos átlagnak, ez december végéig országszerte összesen közel 2 millió váltót, és mintegy 26 milliárd forintos összesített megtakarítást jelent.
 
A biztosítótársaságok között az erőviszonyok gyakorlatilag változatlanok: a Netrisk.hu statisztikája szerint a legtöbb új szerződést változatlanul a K&H köti, nyomában szorosan az Allianz, majd – mintegy 10 százalékpontos különbséggel - a KÖBE és az Astra Biztosító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!