Premier League

2024.05.14. 10:13

A Liverpool újra felsült, Szoboszlai peches csere volt, Klopp elégedett (videó)

A Premier League 37., utolsó előtti fordulójának zárómérkőzésén az angol bajnokság negyedik helyén álló Aston Villa a harmadik Liverpool csapatát fogadta. Jürgen Klopp csapata kétgólos előnyről 3–3-at játszott, az idény végén leköszönő Klopp mégis elégedett volt a látottakkal. Szoboszlai csereként beállva akár gólt is szerezhetett volna, a hajrában kapott gólokról nem tehetett.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, miután 2-2-re végződött az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság West Ham United-Liverpool mérkőzése a londoni London Stadionban 2024. április 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andy Rain

A Liverpool számára már nem volt tétje a Premier League utolsó előtti fordulójában hétfő este játszott meccsnek az Aston Villa otthonában. A 3–3-as végeredménynek nem örülhetnek Szoboszlai Dominikék. A hazaiak a 85. és a 88. percben szerzett góljaikkal mentettek meg egy pontot – írta meg a Magyar Nemzet.

Szoboszlai ziccert rontott

A Liverpool kiválóan kezdett, a 48. percben már 3–1-re vezetett, és úgy tűnt, simán behúzza az Aston Villa elleni meccset. A 76. percben Jürgen Klopp négyet is cserélt, ekkor állt be Szoboszlai is. A magyar válogatott csapatkapitánya gólt is szerezhetett volna, ehelyett a Liverpool kapott kettőt, az egyiket Mac Allister hibájából, a másikat peches, megpattant lövésből. A találkozó után Klopp külön kitért Szoboszlai lehetőségére.

Rögtön a csere után volt két-három nagy helyzetünk, köztük egy hatalmas is, amikor Szoboszlai ziccert lőhetett az ötös környékéről. Aztán elkövettünk egy hibát, az eladott labdánk után 3–2-re feljött a Villa, és megérezte az esélyt. Végül szereztek egy pontot, így a végeredmény nem nagyszerű, de nem erről szól a szezonunk története

– említette meg a magyar válogatott csapatkapitányát Jürgen Klopp a találkozó után.

A Pool legutóbbi két meccsén Szoboszlai Dominik szintén csak csere volt, a német edző a West Ham United ellen (idegenben 2–2) a 91., a Tottenham ellen (otthon 4–2) a 83. percben küldte be a pályára. A lefújás után Klopp érzelmesen búcsúzott a birminghami Villa Park közönségétől, és nemcsak a Liverpool, hanem az Aston Villa szurkolói is megtapsolták.

Klopp boldog volt

Klopp a mérkőzés alatt sem tudta függetleníteni magát attól, hogy ez az utolsó előtti meccse a Liverpool kispadján, de ezt a lefújás után határozottan cáfolta – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Persze, tudom, hogy ez volt az utolsó idegenbeli meccsem, de közben ez egyáltalán nem járt a fejemben, teljesen együtt éltem a játékkal. Úgy látszik, profibb vagyok annál, mint ahogy én is gondoltam magamról – árulta el a német edző, aki a pontvesztés miatt sem sopánkodott.

– Nem vagyok frusztrált. Lehet, hogy annak kellene lennem, de akkor sem vagyok az, boldog vagyok. Ez egy olyan meccs volt, amelyen az egyik csapat számára már nem volt tét, a másik pedig azért játszott, hogy végleg bebiztosítsa a következő évi BL-szereplését

– nyilatkozta a lefújás után Klopp.

– Számunkra az volt a feladat, hogy megmutassuk a karakterünket, a hozzáállásunkat, és ezt megtettük, remekül játszottunk. Tudom, hogy senki sem akarja hallani, hogy ebben a szezonban a harmadik legjobb csapat vagyunk. De ez fejlődés, sok változással, és ez tetszik nekem. El kell fogadnunk, hogy nem a legjobb, nem is a második legjobb, de ez jó alap a jövőre nézve – hangsúlyozta ki az idény végén leköszönő német szakember.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában