JÉGKORONG

2018.05.13. 06:58

Jön a jégkorszak Szolnokon, már csak egy jégkorongcsarnok kellene

Jó volt látni, hogy a téli időszakban a Holt-Tisza befagyott jegén, valamint a Szolnokon felállított mesterséges jégpályán sok érdeklődőt vonzottak a rendezvények.

A szolnoki hokispalánták legutóbb a fővárosban megrendezett seregszemlén is bizonyították tudásukat.

Forrás: Beküldött fotó

– Jó lenne, ha a megyeszékhely is felkerülhetne a jeges sportok, a jégkorongozás térképére – kezdte Mlcoch Nóra, a Szolnoki Búvár SE jégkorong szakosztályának ügyvezetője.

– Az elképzelés több lépcsőben valósulhat meg. Első lépésként az iskolákban bemutatóórák keretében toboroztunk diákokat.

A közelmúltban tíz szolnoki amatőr hokis vette a fejébe, hogy jégkorongklubot alakítanak. Mindezt a szolnoki SMMORF Alapítvány szervezte meg, amely tavaly óta támogat szolnoki fiatalokat abban, hogy megismerkedjenek a jeges sportokkal.

– Célunk az volt, hogy szervezett és szakmailag felügyelt munka folyjon Szolnokon – mondta Bencsik József klubvezető.

– Ezért kértük a Magyar Jégkorong Szövetségbe a tagfelvételünket. Elképzeléseinket a Szolnoki Búvár SE támogatta, így annak jégkorongszakosztályaként nyújtottuk be kérelmünket. Csapatunk, a Szolnoki Orcas nevet kapta.

– A sikeres tagfelvételt követően lehetőség nyílt, hogy az idei szezonban U10-es csapatunk már korosztályos versenyeken indulhatott. A közelmúltban a Budapesti Vasas hatcsapatos tornán léptünk a jégre a fővárosban.

– Nagy élmény volt a tizenöt szolnoki fiatalnak, akik előtte intenzíven a Jászberényi Lehel HC fiataljaival készültek a megméretésre.

– A szakosztályunk U10-es csapata a napokban kezdi felkészülését a 2018–19-es szezonra, Buczkó András vezetésével, aki a jászberényi Nagy Zoltán mentoredző támogatásával készíti fel a hokispalántákat.

Mint megtudtuk, a felkészülési programban erőnléti és görkorcsolyás edzések szerepelnek, majd szeptembertől Jászberényben kapcsolódnak be a gyerekek a jeges edzésekbe.

– A jeges edzésekre szeptembertől heti három alaklommal béreljük majd a jászberényi jégcsarnokot – folytatta Mlcoch Nóra.

A szolnoki hokispalánták legutóbb a fővárosban megrendezett seregszemlén is bizonyították tudásukat.
Forrás: Beküldött fotó

– Az Orcas Club a honi szövetség és szponzorok támogatásának köszönhetően valamennyi U10-es játékosának ingyenesen biztosítja a teljes felszerelést és a jeges edzéseken történő részvételt.

– Az edzések mellett már a nyári időszakban szeretnénk eljutni valamennyi szolnoki iskolába és óvodába, hogy tájékoztatni tudjuk a nevelőket és a gyerekeket a jeges sportok szépségeiről.

– Természetesen azon is dolgozunk, hogy a következő idényben legyen Szolnokon egy edzésekre alkalmas pálya. Nagy álmunk pedig az, hogy pályázati lehetőségek igénybevételével egy jégkorongcsarnok épüljön a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!