tiszafüred

2017.07.11. 11:27

Életet mentettek az éber polgárőrök

Segélykiáltások vegyültek pénteken este a tiszafüredi Halasnapok fesztivál keltette alapzajba, ­melyek a Tisza felől érkeztek. A folyóban egy férfi fuldoklott, azonban a polgárőrök, rendőrök és mentősök éber és lelkiismeretes munká­jának köszönhetően szerencsésen végződött a történet.

Czakó Nóra

A polgárőrök ismét helytálltak

Fotó: Beküldött fotó

Tiszafüred Közel kétszáz megyei és megyén kívüli polgárőr vigyázta a törvényes ­rendet, a rendőrök mellett, Tiszafüreden, a Halas téren, ahol a Halasnapok fesztivál zajlott. Az egyik járőrút ­során azonban emberélet került­ veszélybe…

– Az esti órákban a járőreink meghallották, hogy valaki segítségért kiáltozik a víz felől. Amikor a helyszínre érkeztek, egy baráti társaságot láttak a parton, akik korábban megmártóztak a folyóban, egy társuk azonban még a vízben tartózkodott – mondta el az eset után Kövér Gábor, a vízi polgárőrtagozat vezetője.

– Ő kiabált segítségért, a társaság többi tagja azonban azt hitte, hogy csak viccelődik, a polgárőrök azonban megállapították, hogy fulladozik. Azonnal a csónakkikötőhöz siettek, hogy hajóval mentsék ki a bajba jutott embert. Schnellenperger Alfréd, a budafoki polgárőrség ­tagja ment be a vízbe és hozta ki a férfit, miközben a polgárőrség többi tagja biztosította a terültet.

A polgárőrök ismét helytálltak
Beküldött fotó

A férfit életveszélyes, eszméletlen állapotban juttatták ki a partra, majd megkezdték az elsősegélynyújtást és a mentőket is értesítették.

A helyszínre kiérkező orvos elmondása szerint az utolsó percekben mentették ki a férfit a vízből – tette ­hozzá a vezető, aki hangsúlyozta, hogy a férfi a szervezetek (polgárőrség, rendőrség, mentők) közös munkájának köszönheti az életét.

Információink szerint a férfi élete azért került veszélybe, mert megszegte a fürdőzés szabályait, ugyanis erősen ittas állapotban volt. Az eset után a karcagi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!