Illegális bevándorlás

2017.07.24. 06:26

Nyolcvannégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Péntektől vasárnapig nyolcvannégy határsértőt tartóztattak föl az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 10, szombaton 16, vasárnap 18 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon 40 migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 156 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 10-tól 16-ig – ez a szám 138 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 43 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!