tömény terror

2017.12.17. 09:58

Clint Eastwood: Felelőtlenül döntöttem! (videó)

Nagyon sokan le akarták beszélni arról, hogy megrendezze ezt a filmet.

2015 augusztusában egy állig felfegyerzett terrorista szállt fel a Brüsszelből Párizsba tartó gyorsvonatra. Három szabadságos amerikai katona azonban az első lövések eldördülése után közbevettette magát, és megakadályozta, hogy nagyobb baj történjen.

A hétköznapi hősök Clint Eatwood kedvenc témái: nem csoda, hogy a 87 éves színész-rendező azonnal lecsapott a történetére, és A párizsi vonat (The 15:17 to Paris, hazai bemutató: március 15.) címen izgalmas filmet készített belőle.

De a film nemcsak azért izgalmas, mert a története az. A rendező filmezés közben is szereti a kockázatot, és a három igazi katonát, a történetet átélt civilt kérte fel filmje főszerepére – és ha már így alakult, az egykori vonat utasai közül is jó néhányan saját magukat játsszák: az eredmény mégis különösen izgalmas thriller.

„Nagyon sokan le akartak beszélni erről.De én nagyon hosszan kerestem a jó színészt, találkoztam is sok tehetséges fiatallal, akik kiválóan megcsinálták volna, amit kérek tőlük. De én ezeknek a fiúknak az arcát kerestem. A hitelességüket. Úgyhogy bátran (vagy felelőtlenül) döntöttem, ők meg nagyon lelkesen belementek. De még az a pár is játszik a filmben, amely férfitagjának keresztüllőtték a torkát, és majdnem meghalt. Neki igazi katarzis volt, hogy újraélhette, ami történt. Szerintem, a nézőnek is az lesz.”

– vallotta be Eastwood nemrég.

Borítókép:Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!