Bulvár-celeb

2021.06.04. 10:04

A magyar színészlegenda nagy bejelentést tett

Tordai Teri idén lesz 80 éves. Édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni, aki még 90 éves korában is szellemileg tökéletesen friss maradt. Ennél azonban sokkal több terve van az elkövetkezendő évekre.

Forrás: Metropol

A pandémia utáni első bemutatójára készül Tordai Teri. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő az elmúlt hetekben Gyurkovics Tibor Császármorzsa című darabját próbálta, amit az Újszínházban mutatnak be.

Nehéz volt a pandémia

– A koronavírus miatt közel fél évet kellett színház nélkül töltenem, amit eleinte nem viseltem nehezen. Rengeteget sétáltam, illetve sok időt töltöttem a lányommal, Lilivel és a három unokámmal. Azonban

rá kellett ébrednem, hogy a színház hiánya semmivel sem pótolható. Az újranyitással vissza kaptam az életemet. Itt, az Újszínházban tényleg olyanok vagyunk, mint egy család,

és amikor nemrégiben újra találkoztunk, olyan volt, mintha egyetlen napra sem váltunk volna el. Mindannyiunkban buzog az alkotási vágy és az, hogy örömet okozhassunk a közönségnek – mondta el a Metropolnak Tordai Teri.

Tordai Teri Esztergályos Cecíliával a Császármorzsában
Fotó: Metropol / Szabolcs László

Nincs megállás

A színésznő nem pihen, és nem is tervez nyaralást idén nyárra: jelenleg hat darabban játszik, és az őszi évad kezdetéig az ország különböző pontjain lép a közönség elé. Arról pedig hallani sem akar, hogy valaha nyugdíjba menjen.

– Óriási ajándék az élettől, hogy ennyi év után is színpadon állhatok, hogy ismerhetem az új generációt és még mindig csodálatos szerepeket játszhatok.

Imádott édesanyám kilencven éves koráig szellemileg teljesen friss maradt, amit annak köszönhetett, hogy folyamatosan tornáztatta az agyát keresztrejtvényekkel. Én rejtvények helyett szövegtanulással tartom frissen az elmémet, és ameddig meg tudom jegyezni a szerepeimet, biztosan színpadon maradok.

Emellett a rendszeres mozgás is nagyon fontos, hiszen a színjátszáshoz állóképességre is szükség van. Az egyik budai uszodába jártam a járvány előtt és alig várom, hogy újra mehessek! Ott van egy kialakult baráti társaságom, akikkel úszás után mindig megvitatjuk az élet nagy kérdéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!