Bulvár-celeb

2021.07.03. 06:00

Minden vendéglátós rémálma: egy tál spagetti okozta a 7 éves kisfiú halálát

A kisfiú súlyos ételallergiával küzdött, egy nyaralás közben pedig bekövetkezett a tragédia, amely elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az angliai Cameron Wahid súlyos anafilaxiás sokkot kapott, miután a családjával egy olaszországi étteremben tejjel készített spagettit vacsorázott – írja a Mirror nyomán a Metropol.

A kisfiú szüleivel és öccsével töltötte „nyaralását” 2015 októberében a déli országban. A család tisztában volt Cameron allergiájával, ezért az étterembe érkezésükkor közölték a pincérrel, milyen ételallergiája van csemetéjüknek.

A felszolgáló azonban valószínűleg félreértette a nyelvi különbségek miatt a család különleges kívánságát, és megnyugtatta őket, nem lesz semmi gond az ételükkel.

Cameron és az édesanyja
Fotó: Twitter

Az étterem szakácsa azonban nem értesült az allergiáról, és hagyományos olasz recept szerint, tejjel készítette el az ételt.

A vacsora elfogyasztása után történt a tragédia. Néhány perccel az étterem elhagyása után Cameron rosszul lett, majd megállt a szíve a város főterén.

A kisfiú édesanyja ápolónőként dolgozik, felkészülten azonnal EpiPen-injekciót adott be gyermekének, amely általában megakadályozhatja az anafilaxiás roham halálos kimenetelét. Azonban már csak napokat tudott adni fia életének. 3 nappal a roham után, 35 kilométerre egy nápolyi kórházban életét vesztette a kisfiú.

A család azóta jogi harcot folytatott az étterem ellen. A pincérnőt emberölésben bűnösnek találta az olasz bíróság 2019 szeptemberében. Idén pedig kimondta a bíróság, a vendéglátóhelynek 280 ezer font 114 millió forint, kártérítést kell fizetnie,

ugyanis az étlapon nem voltak kellően feltüntetve az ételek allergén-összetevői.

Persze nem létezik az a pénz, amely elfeledtethetné azt a szülői fájdalmát, amit akkor érezhetett az anyuka, amikor gyermeke a kezei között esett össze. Az édesanya, Mrs. Wahid azóta az Angliai Allergiásokért Jótékonysági Szervezet nagykövete lett, amely támogatást nyújt a hasonló érzékenységekkel rendelkező embereknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!