szakácskönyv

2017.12.11. 11:31

Szulák Andrea megállítaná egy kicsit az időt

Az énekes-színésznő még mindig nem tudta feldolgozni szeretett édesanyja halálát, aki többek között a gasztronómia szépségeit is megmutatta neki – derül ki Szulák Andrea Jutalomfalatok című könyvéből.

Budapest, 2015. január 28. Szulák Andrea előadóművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Szulák Andrea kivételesen szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, akit 15 éve veszített el.

Először meg kellett szoknom, hogy nincs anyukám, aki nekem szinte mindent jelentett: szülőt, rokont, barátnőt, cinkost, menedéket, erőforrást, aki effektív része volt az életemnek. Hogy árva lettem és többé nem vagyok valakinek a gyereke – mondta a tragédiáról korábban a Nők Lapjában a színész-énekesnő, akit édesanyja – miután édesapja elhagyta őket – teljesen egyedül nevelt fel, ami manapság sem egyszerű feladat egy anyának, hát még a szocializmusban. Andreának azonban semmiben sem kellett hiányt szenvednie, hála anyukája lehengerlő személyiségének – írja a lokal.hu.

„A hatvanas-hetvenes évek hiányaira fittyet hányva anyu elképesztő módon kialakította a rendszert: mit, honnan, kitől szerez be. Részben gondoskodni szeretett volna az alapvető szükségleteinkről, részben el akarta kápráztatni csekély számú vendégseregünket…”

Egy jó kapcsolat soha nem árt. Ez a mi esetünkben azt jelentette, hogy az asztalon mindig volt szép hús, jó minőségű zöldség, gyönyörű gyümölcs. A mennyiséggel kapcsolatban volt némi hiányérzetem, bár az átlaghoz képest elég jól jártunk – osztotta meg emlékeit a színésznő, aki azóta maga is édesanya, Rozina most 10 éves.

Szulák Andrea több budapesti színházban is játszik, számtalan koncertet ad országszerte, és közben még a könyv kiadására is volt ideje. Az elgondolkodtató történetekkel színesített szakácskönyvben Andrea élete egyik legidillikusabb időszakát is felidézte, és bizony azt is bevallotta, néha szeretné visszaforgatni az idő kerekét.

– … ha tehetném, az életem bizonyos korszakait bármikor szívesen újraélném. Például azt az időszakot, amikor hosszas külhoni tartózkodásaim végén itthon találtam meg a boldogsághoz, sikerhez vezető utat. A sok-sok meghitt órát, amikor még élt az édesanyám és a Calypso rádiót hallgatva varrogattunk, hímezgettünk, mert igen, annak idején én magam készítettem a fellépőruháimat, én dísztettem, szabtam-varrtam – emlékezett Szulák Andrea.

Borítófotó: Szulák Andrea előadóművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!