Bulvár

2008.07.07. 13:14

Angyal leszel vagy kutyatalpmasszőr?

Nyáron legfőképpen a diákoknak van ideje arra, hogy különféle tanfolyamokon vegyenek részt. Ám nemcsak neki, a felnőtteknek is kínálnak furcsa és különös nyári tanfolyamokat.

Négyesi Ildikó

— Sajnálatos módon mindig hadilábon állok az idővel. Egyszerűen nem tudom jól beosztani a napomat, így gyakran kell kapkodnom — panaszolta a huszas évei közepén járó Nádor Áron. — Nemrégiben beiratkoztam egy tanfolyamra, aminek az volt a célja, hogy megtanuljunk jól gazdálkodni az időnkkel. Reméltem, mire végzek elfelejthetem a rohanást — mesélte.
Nem így történt, mert azóta sem változott semmi a fiatalember életében. Azóta is vannak dolgok, melyek egyszerűen nem férnek bele az idejébe. Olykor például egyes számlák befizetése.

Aki keres az talál, az a mondás fejezi ki legjobban azt, hogy mennyire nyitva áll előttünk a lehetőségek tárháza. A komoly tanfolyamok mellett igazán érdekeseket is talál az ember a világhálón.
Megyénk határain belül részt vehetünk tanuláskontroll, lépéselőny – villámolvasással és kutyakozmetika tanfolyamon is. A tanuláskontroll programjában azt hirdetik, fele annyi idő alatt kétszer annyit tudunk majdan megtanulni. (Ez jól jöhet azoknak, akiknek sokat kell tanulniuk — a szerkesztő.) A villámolvasás pedig azért lehet hasznunkra, mert rövid idő alatt tudunk egy könyvet elolvasni, illetve megtanulni.

Akik szeretik a kutyákat és szívesen foglalkoznak velük, ajánljuk a kutyakozmetikus tanfolyamot. Ehhez elegendő a nyolc általános végzettség és OKJ-és képzést is ad.
A húsz éves szolnoki Kovács Ivett nagy kutyabolond, így alig várja, hogy az iskolapadba ülve elsajátítsa a kutyakozmetikusi szakma fortélyait.
— A közelmúltban hallottam arról, hogy létezik ilyen képzés. Úgy gondolom az állatok is megérdemlik, hogy szakértő kezekbe kerülve, szép frizurával sétáljanak az utcán. Azt követően a kutyatalpmasszázs mesterséget is elsajátítom, így bővíthetem majd a kínálatot — mondta.
Az országos kínálat ennél sokkalta változatosabb. Megtanulhatunk sikeres könyvet írni, mindezt a bestselleríró mesterkurzus keretében, mely tíz héten keresztül tart és potom 60 ezer forint az ára. Mint azt a kurzus tájékoztatójában olvasható, a képzés célja, hogy mintákat mutasson hogyan tegyünk szert közönségsikerre, miközben a mennyiség nem a minőség rovására megy. Hazánkban és esetekben külföldön is ismert írók tartanak előadásokat, akik saját tapasztalataikat is megosztják a nem kis összeget leszurkoló hallgatóságuknak.

Aki az ezotéria iránt érdeklődik, az sem panaszkodhat. Számukra is akad lehetőség, hogy elmélyítsék már meglévő tudásukat, esetleg új információkat szerezzenek. Nyári intenzív tanfolyam keretében indítanak asztrológiai önismereti csoportot. A leírás szerint azért áll érdekünkben részt venni a képzésen, mert jó dolog önmagunkat megismerni és önmagunkkal barátságban lenni, hiszen szebbé teszi az életünket. Azok előtt, akik a nyolc napos tanfolyamot elvégzik többé nem marad rejtve mindaz, amit saját horoszkópjuk üzen. Mindezt 58 ezer forintért kínálják.
Akinek ez nem lenne elég, jelentkezhet még angyaltanfolyamra, mely két napos és ha összejön 10-12 fő, vidékre is kimennek. Azaz a lakóhelyünkön is megtanulhatjuk, kik azok az angyalok, megismerhetjük az angyaltörténelmet, az angyalok hierarchiáját, menedékhelyeit és imákat is tanulhatunk.

Az angyaltanfolyamot szervező cég spirituális védelmi tanfolyamot, csakra tanfolyamot és parapszichológiai tanfolyamot is kínál az érdeklődőknek.
Feltehetjük a kérdést, de mi is az a spirituális védelmi, illetve csakra tanfolyam? Az előbbin megismerkedhetünk és védekezhetünk a lelkünket, belső világunkat naponta többször is veszélyeztető láthatatlan erők, utóbbin pedig megtudhatjuk mi is az a csakra, hol helyezkedik el. Itt megemlíteném még a parapszichológia tanfolyamot, melyen kiderül mi a spiritualizmus, a spirituális út és gyógyítás. Havonta egy nap mélyülhetünk el a parapszichológia rejtelmeiben és alkalmanként 8000 forintot kell fizetnünk érte.

Összességében az látszik a fentebb említettekből, hogy csak időre és pénzre van szükségünk ahhoz, hogy pallérozzuk elménket, illetve megismerkedjünk az angyalokkal. Kedvencünknek is örömet szerezhetünk akkor, ha nem csak a kutyakozmetika, de a kutyatalpmasszázst is elsajátítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!