Bulvár

2008.07.29. 14:10

Itt az igazi túlélő-show: rémálommá vált balatoni utazás!

Tizenhat órás utazás, 600 kilométer, 4 átszállás — ezek jellemezték egy szolnoki fiatalember minapi nyaralását. Aki ráadásul még a helyi buszt is lekéste, miután hazaért. Egy történet arról, milyen is az, ha egy utazás hosszabb, mint maga a vakáció.

Kiss Anita

— Pocsék út, szuper nyaralás — így foglalja össze tömören egy Szolnokon kézbesítőként dolgozó fiatalember balatoni hétvégéjét. Történetével néhány nappal az eset után kereste meg a szoljon.hu szerkesztőségét.
Mint elmondta, a rövid vakációjából mintegy 16 órát töltött utazással, és ennél alig többet tényleges kikapcsolódással. Csak viszonyításképpen: fél nap alatt akár Horvátország legdélibb pontját is oda-vissza megjárjhatjuk autóval.

Balatoni nyárból rémálom a MÁV-val

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kalandos vakáció a MÁV-val - az igazi túlélőtúra
[/caption]— Szombatra direkt szabadnapot kértem, hogy már aznap délelőtt a magyar tengerben fürödhessek — mesélte a fiatalember. — Mivel hajnali ötkor indultam Szolnokról, ez normál esetben már délben valóra válhatott volna. Ám a csatlakozó járatot ez a vonat végül nem érte el a Déli pályaudvaron. Úgyhogy Pesten márcsak integethettem a Fenyvesre tartó vonatnak — folytatja a férfi.

Aki így csak a 7.45-ös vonatot érte el Pesten, amelynek ablakából műszaki hiba miatt, háromórás vesztegelés után csak délután kettőkor lehetett megpillantani a Balatont. Hozzáteszi, ennyi erővel a Szolnok-Balaton közvetlen járattal is jöhetett volna, amellyel szintén ekkorra ért volna a magyar tengerhez, átszállás nélkül és egy hajnali kelést is megspórolhatott volna.

— Egy toporzékoló kisgyerekkel, kalauz hölgyet inzultáló szalonspicces társasággal és a negyven fokos kocsiban eltöltött három óra után úgy döntöttem, van mit kipihennem — mondta még most is meggyötört arccal.
Életmentő szállás, komoly pénzért

Ezért elkezdett szállást keresni, ami főszezonban nem tűnik éppen megfontolt ötletnek, ráadásul ami ennél nagyobb baj: a költségvetésbe sem volt bekalkulálva. Mint utólag kiderült, az a háromezer forint/éjszaka életet mentett. Méghozzá nyaralónk életét, aki egy békés, Balatonon eltöltött éj nélkül talán ki sem bírta volna az érkezését is felülmúló hazautat.

Mivel hétfőn már hajnalban munkába kellett állnia, ezért vasárnap, a 16.12-es vonattal hazaindult, hogy időben otthon legyen. De ebből semmi sem lett.

A rémálom folytatódik

— Személyvonattal jöttem, ami minden megállóhelyen hosszú perceket vesztegelt. Ráadásul, mintha az eddigiek még nem lettek volna éppen elegendőek, a Pestről induló vonat csak Ceglédig közlekedett, ahol a szolnoki csatlakozást majdnem sikerült ismét lekésni egy pontatlan információ miatt.

— Nem felejtem el, este tíz óra után érintette a lábam először a szolnoki peront. Már csak egy igazolás hiányzott a MÁV-tól, arra az esetre, ha elkésnék a munkából — idézte fel a történteket a fiatalember.
Ám a jegyellenőr kifinomult problémamegoldó érzékkel közölte vele: ilyen papírt csak Pesten állíthatnak ki, úgyhogy ha utasunk elég erőt érez magában az igazolás beszerzésére, éppen eléri még a fővárosba tartó vonatot.

— Humorát ebben a helyzetben finoman szólva nem értékeltem, így egy órával később, 23.40 perckor tértem csak nyugovóra. Méghozzá azt követően, hogy lekéstem egy helyi buszjáratot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!