Bulvár

2008.11.24. 11:37

Csalók járják a várost

Előbb Szolnokon, majd Kaposváron és Szekszárdon is álrevizorok tévesztették meg a vállalkozókat az elmúlt néhány hónapban. Mindhárom helyen vizsgálatot színlelve ténykedtek és pénzt kértek a jutányosabb bírság érdekében. Két alkalommal fizettek is a tulajdonosok.

APEH

Először Szolnokon egy Tüzép telepen jelent meg két ember, akik az APEH munkatársának adták ki magukat és címeres igazolványt is felmutattak. A színlelt ellenőrzés során feltárt „hiányosságok” miatt felajánlották, ha a vállalkozó fizet félmillió forintot, elintézik az alacsonyabb összegű bírságot. A tulajdonos azonban csak 250 ezer forintot tudott felajánlani, amivel az ismeretlenek megelégedtek és elhajtottak a helyszínről.

Kaposváron és Szekszárdon autókereskedő cégeket kerestek fel az ál-adóellenőrök. Az egyik helyen nem igazolták magukat semmivel sem, a másikon pedig hamis igazolványt mutattak. Mindkét alkalommal a telephely nem megfelelő engedélye miatt akartak bírságot kiszabni. Szekszárdon a tulajdonos átadta nekik a kért félmillió forintot, Kaposváron azonban nem fizetett a cégvezető. Sőt, a vállalkozás vezetője a gyanú miatt az APEH-től kért tájékoztatást az ügyben. Ott kiderült, hogy az adóhivatal nem vizsgálódik a kereskedésében így minden bizonnyal álrevizorok jártak nála. Az APEH feljelentést tett az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon, míg Szekszárdon a megkárosított tulajdonos tett feljelentést a rendőrségen.

Az adóhatóság elképzelhetőnek tartja, hogy országos csalássorozatról van szó, ezért felhívja a figyelmet arra, hogy az ellenőrzést minden esetben két revizor végzi, akik az ellenőrzés megkezdésekor kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket.

Amennyiben az ellenőrzött adózó bizonytalan azok hitelességében, akkor akár az APEH Call Centerénél, a 06-40/42-42-42-es telefonszámon kaphat tájékoztatást arról, hogy az adott megbízólevelet valóban kiállította-e az adóhatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!