Bulvár

2008.12.18. 13:40

Mindenfelől jöttek a rendőrök a fegyverropogás miatt

Fegyverropogás riasztotta Jászárokszállás határában az embereket szerda este, mint kiderült vadászok próbálgatták fegyvereiket, de legfőbb problémájuk nem ebből adódott. Súlyos bűncselekmény miatt indított ugyanis nyomozást a rendőrség, amelyben egy Kalasnyikov játsza a főszerepet.

B.Cs. — E.Cs.

— Teljesen ellepték a tanyát és annak környezetét a rendőrök, jöttek mindenhonnan — hallottuk egy helybélitől, amikor csütörtökön a helyszínt próbáltuk egy kicsit felderíteni.
— Sok mindent nem hallottunk a dologból — mondta egy férfi. — Csak arra lettünk figyelmesek, hogy mindenhol rendőrautókat láttunk. Azt mondják, hogy a Vámosgyörk határában lévő készlettározóban dolgozók értesítették a rendőröket a fegyverek hangját hallva. Mondom, mi a lövések hangját nem hallottuk.
Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerkesztőségünknek elmondta, hogy a járőrök kiérkezésekor egy személygépkocsi próbált nagy sebességgel elhajtani a külterületen lévő tanyáról. A rendőrautó láttán megfordultak és visszahajtottak oda. Ezután otthagyták a gépkocsit, majd gyalogosan próbáltak menekülni. A járőrök üldözni kezdték a háromtagú csapatot és el is fogták a 26, 32 és 35 éves gyanúsítottakat. A helyszínen lefoglaltak egy AK-47-es gépkarabélyt és egy éjjellátó készüléket. Előzetes információk szerint a három gyanúsítottból kettő vadász, és a tanyán a fegyvereik belövését végezték. Ennek során akarták kipróbálni az orosz gyártmányú fegyvert. A rendőrség fegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást a három férfi ellen — tette hozzá a rendőrségi sajtóreferens.

— Ahogy hallottam, a társaságban a legfiatalabb nem tudott beszámolni róla, hogy honnan szedte a gépfegyvert — tudtuk meg a helyszíntől nem messze egy jászárokszállásitól. — Az a legnagyobb gond, hogy rendkívül veszélyes fegyverről van szó, mert ha nem tévedek akár 1500 méterről is halálos az AK-47-es lövedéke. Márpedig fémmagos, éles lőszerrel lövöldözött, legalább is ahogy én hallottam — mondta a férfi.
Megpróbáltuk körbejárni az amúgy rendben tartott tanyát, de a nem túl bizalomgerjesztő módon vicsorgó, csaholó nagytestű kutyák miatt túránkat félbe kellett szakítani. Első ránézésre aligha mondaná az ember, hogy egy szűk fél nappal ezelőtt még fegyverropogás, gyanúsítottak üldözése-, vagy épp a lövöldözők előállítása zavarta meg a környék nyugalmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!