Bulvár

2009.04.17. 18:06

Fejbe rúgták, de csak napok múlva került kórházba

Egy hétéves, első osztályos kisfiú verte meg, s rúgdosta többször is fejbe másodikos iskolatársát még a múlt héten a Tiszatenyői Általános Iskolában. E héten azonban olyan rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni. Az anya azt a tájékoztatást kapta, hogy fiának agyrázkódása van.

Gelei József

"Engedje, hogy segítsünk" rovatunk újabb fejezete a Tiszatenyői Általános Iskolában íródott. Egy anyuka fordult elkeseredettségében hozzánk:

— Második osztályos, korához képest törékeny kisfiamat olyan brutálisan bántalmazta egy iskolatársa, hogy jelenleg a szolnoki Hetényi Géza Kórházban fekszik. A bántalmazásról pedig sem a pedagógusok, sem az iskola igazgatónője nem tájékoztatott — tudtuk meg A. Angelikától. — A gyerek sem újságolta otthon, csak napokkal később, mikor állandó fejfájásra, hányingerre panaszkodott, akkor tudtam meg a történteket.

Az ebédszünetben egyik épületből a másikba mentek át egy pedagógus felügyelete mellett, amikor az elsős fiú nekiment, megütötte, s miután a földre került, többször fejbe, halántékon rúgta. Mikor hazajött, semmiféle külső jele nem volt a verekedésnek. A hét végén aztán egyre többször panaszkodott fejfájásra. Állapota nemhogy javult volna az idő múlásával, hanem egyre rosszabbul lett, s végül kedden reggel be kellett vinnem a kórházba. A gyors kivizsgálás után azonnal befektették a gyermek neurológiai osztályra. Az agyrázkódás mellett más pontos diagnózist nem kaptam az orvosoktól, azóta is folyamatosan vizsgálják a tüneteket. A legfelháborítóbbnak azt tartom, mikor mindezek után bementem az iskolába, még a pedagógusok voltak felháborodva: ők nem tehetnek semmiről, s egyébként is, hogy-hogy én nem tudtam a történtekről.
Természetesen megkerestük az ügyben a tenyői általános iskola igazgatónőjét, Kazinczi Istvánnét is.

— Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen ügy miatt kerülünk reflektorfénybe — kezdte az igazgatónő. — Úgy gondolom, nem követtünk el hibát, minden tőlünk telhetőt megteszünk és megtettünk eddig is, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő. Ám most mégis megtörtént. Mi is kivizsgáltuk az ügyet, a két fiú valóban összeverekedett, melynek során a fizikailag erősebb elsős gyerek bántalmazta idősebb társát. Amikor a kollégám szétválasztotta őket, semmiféle külsérelmi nyom nem látszott egyikükön sem. A csoport elment ebédelni, s a bántalmazott kisfiú is jó ízűen evett. Az az igazság, ez a két gyerek már óvodás kora óta nem békül valamiért egymással, rendszeresen összeverekszenek. A kisebbik ráadásul különleges nevelést igénylő, nehezen kezelhető, képtelen kontrollálni cselekedeteit, viselkedését. Reméljük, nem lesz komolyabb egészségügyi következménye a verekedésnek.

Szerettünk volna a kórházból is hivatalos véleményt kapni, de dr. Nemes András főorvos csak hétfőn tud részletesen beszámolni a vizsgálat eredményeiről.

 Egyelőre nem történt rendőrségi feljelentés

— Amennyiben tanítási időben, az iskola területén belül történik olyan súlyos verekedés, hogy orvosi ellátásra szorul valamelyik fél, az oktatási intézmény köteles rendőrségi feljelentést tenni — felelte érdeklődésünkre Szabó Zita százados, a megyei rendőrkapitányság sajtószóvivője. — A kórház szintén köteles jelenteni a rendőrségnek, ha testi sértés miatt kell valakit egészségügyi ellátásban részesítenie.
Jelen esetben péntek délutánig még egyik intézmény sem tett feljelentést a történtek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!