Bulvár

2009.08.06. 18:33

Csak újságírói kérdésre válaszoltak a reklamációs levélre

Majd százezerért vettem egy elektromos kerékpárt, de nem tudom használni, mert letört a nyerge. A reklamáló levelemre hónapok óta nem válaszolnak. Kérem segítsenek — kereste meg szerkesztőségünket Kacsándi Mihály Karcagról.

Daróczi Erzsébet

— Március 17-én vettem ezt az elektromos kerékpárt az egyik karcagi üzletben — kezdi a történetet otthonában Kacsándi Mihály. — Hónapokig spóroltam rá, hiszen 94 ezer forintja nincs mindennap az embernek. Hetvenkét évesen már nehezen teszem meg biciklivel a több kilométert a zártkertünkbe. Ezért is szerettem volna elektromos kerékpárt.

A feleségem óva intett, ne vegyem meg. Már bánom, hogy nem hallgattam rá. Amikor megvásároltam a kerékpárt, nem gondoltam, hogy ennyi bosszúságot fog okozni. Összesen négyszer ültem rá és mentem ki vele a kertbe, ötödik alkalommal már szétesett alattam a nyereg, úgy kellett hazatolnom. Az eltört nyerget visszavittem a jótállási jeggyel az üzletbe. Ott azt mondták, nem tudják kicserélni, vegyek újat ötezerért.
Kacsándi Mihály ekkor elkérte az eladótól a kerékpárt szállító kereskedő nevét és címét.

— Május 5-én fel is adtam a reklamációs levelem, melyben kértem, cseréljék ki a hibás nyerget. A mai napig nem kaptam választ. Többször voltam a boltban is, ott sem tudtak semmit. Végső elkeseredésemben fordultam önökhöz — mondta Mihály bácsi.
A tudakozó segítségével kiderítettük a balmazújvárosi nagykereskedő telefonszámát, akit szerdán sikerült is utolérnünk. Csapó Attila elismerte: valóban megkapta Kacsándi Mihály levelét. Mint ahogy azt is, hogy a panasza jogos.

— Természetesen kárpótolni fogjuk az ügyfelet. A héten még szállítunk Karcagra, így a boltban otthagyunk számára egy új nyerget, hogy ismét használhassa kerékpárját — ígérte meg Csapó Attila.
A jó hírrel gyorsan felhívtuk az üzletet, majd Mihály bácsit.
— El sem akarom hinni, hogy máris sikerült. Nem hiába bíztam mindig is az Új Néplapban. Ötven éve vagyok előfizetőjük — mondta meghatottan az idős férfi, aki pénteken megy az új nyergéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!