Bulvár

2009.08.14. 07:47

Csillagjegy alapján is döntenek a cégnél, kit vesznek fel

Ki gondolná, hogy akár egy állásinterjú során is hasznukra válhat csillagjegyünk? Van, aki a hatékony munka megszervezése érdekében ezt sem hagyja figyelmen kívül.

Békési Brigitta

— Munkafelvétel során, a döntés előtti utolsó kérdésem mindig a jelentkező csillagjegye, mindez azonban csak egy plusz információt jelent számomra az illetőről — mondta a szolnoki Baradlainé Nagy Ilona.

— Úgy vélem, a születési jegyekből leszűrhető egy adott személy jelleme, tulajdonsága. Mindemellett nagyon fontosnak tartom, hogy mennyire hagyják kibontakozni egy adott ember veleszületett személyiségét, milyen környezet veszi körül gyermekkorától kezdve, mennyire fogadják őt el.

Hat személyt, akik mind Oroszlán jegyűek, például nem osztanék be egyazon helyre. Azért sem, mivel az ilyen csillagjegyű emberek szeretnek vezető pozíciót betölteni, viszont helyettesemként vagy utódomként el tudnám képzelni őket, mert okosak, céltudatosak.

Baradlainé elmondta, hogy éveken keresztül dolgozott együtt különböző jegyű emberekkel, jól megfértek egymással.
— Jól választottam ki a csapatom tagjait, nagyszerűen kiegészítettük egymást, mindenki más karakter volt — jegyezte meg mosolyogva. — Én magam Skorpió vagyok, nagyon magasak az elvárásaim magammal és másokkal szemben is, abszolút irányító embernek tartom magam, amit kevesen tudnak követni. Nálam kizárólag kemény munkával lehet célba érni, hízelgéssel nem — folytatta.

— Másrészt élettapasztalatomnál fogva toleráns is vagyok. A munkatársaim szinte a családtagjaim is, magam köré gyűjtöttem és megszerettem őket, mint egy tyúkanyó a kiscsibéit. Így történt, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt már két éve el kellett volna küldenem munkatársamat, de inkább vállaltam a nehézségeket és addig foglalkoztattam, ameddig csak lehetett.

Természetesen vannak csillagjegyek, melyeket én magam pozitívabbnak tartok a többinél, de akad, amelyikkel kapcsolatban egész életem során morális problémák merültek fel, ilyen jegyű emberekkel nem is szívesen dolgoznék együtt. Állásinterjúkat nem hirdetek, ismerősök által ajánlott vagy véletlenül betoppant személyek közül kerültek ki a munkatársaim. Fontosnak tartom az őszinteséget, a tisztességet, becsületességet, amely készségek jól jönnek például leltárkezelés során is. Munkánk során nemcsak a szakmai tudás számít, hanem az az empátia, amellyel egy vevő felé lehet fordulni. Ezzel a képességgel minden munkatársam rendelkezik. Számomra nagyon fontos a hatékony munkavégzés és hogy tisztességesnek érezzem magam.

Munkafelvételnél fontos lehet a kézírás is

A grafológiát nagyon sokféle területen alkalmazzák, például állásinterjúkat követően is — tájékoztatott Budavári Zsuzsanna grafológus. — Az elemzések során többszáz jegyet vizsgálunk, összefüggésben ábrázoljuk, alkalmas-e a jelentkező az adott posztra. A munkaadó részletes munkakörleírást ad nekünk, mely magában foglalja akár a munkabérként fizetni kívánt összeget is.

Az írás vizsgálata során 400-500 mérést is elvégzek egy komoly számítógépes program segítségével. Korántsem mindegy például a betű dőlése, a bal margó milyen távolságra van a lapszéltől vagy például az ékezeteket is 20-30 féle módon lehet értékelni. A teljes felmérést követően 107 tulajdonságot tudok az írásról megítélni. Például a kritikai érzéket, döntésképességet, a gondolkodás gyorsaságát, az önkontroll mértékét vagy hogy mennyire tud csoportban dolgozni az illető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!