Bulvár

2009.08.27. 15:04

Világraszóló romalagzit rendez fiának a cigányvajda

Olyan esküvőt valószínűleg még nem látott Újszász, illetve Lajosmizse, mint ami szombaton lesz.

Baranyi György

Ugyanis az újszászi származású országos cigányvajda, Kállai Csaba fia megnősül, és igen nagyszabású és különleges, a cigány hagyományokat követő ceremóniára készülnek. Minderről az örömapa, Kállai Csaba értesítette a Szoljon.hu hírportált.

Vendégek nemcsak itthonról, hanem a nagyvilágból — Indiából, Bangladesh-ből, Amerikából, Fanciaországból, Dubaiból, Romániából és Moszkvából — érkeznek az eseményre, és több neves, ismert művész is jelen lesz. A ceremóniát egyébként a vajda a saját családjával szemben is a hitük és törvényeik szerint bonyolítja le.

Délután kettő órakor indul a vajda fiának házától a huszáros, hintós menet, majd ezt követi a limuzin és a nászmenet egész Újszászon át. Az esküvőre 16 órakor érkeznek meg a katolikus templomhoz a szertartásra. Utána pedig, 17 órakor a násznép Lajosmizsének veszi az irányt, ahol a lagzit ülik meg a Tanya Csárdában. Érkezéskor gyümölcsasztalok, apró sütemények, pogácsák és hűtött üdítők és italok várják a vendégeket. A vőlegény ide helikopterrel érkezik 18 óra 30 perckor. A fiatal párt és a vendégsereget Lajsz András fogadja különleges koktéljaival. A vacsora este fél nyolckor kezdődik, mely során báránysültet, kacsasültet, sült csülköt és más sülteket, birkapörköltöt, sertéspörköltöt, Újházi tyúkhúslevest és bográcsgulyást tálalnak fel. A vacsora fő attrakciója egy 450 kilós ökör lesz, persze nyárson sütve.

Itt lesz majd az úgynevezett kendőzés 22 órakor, a nagyszabású vacsora után. Ekkor a fiú beköti a felesége fejét kendővel, aki attól a perctől kezdve válik feleségévé. Lesz ott még kétórásra tervezett ajándékátadás, tűzijáték, amit a fiatalok tiszteletére az örömapák és örömanyák rendeznek, A tűzijáték után töltött káposzta és őzpörkölt várja a vendégeket. A táncos mulatság közismert művészekkel kifulladásig tart, ami tovább folytatódik a fiú házánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!