Bulvár

2009.10.11. 08:11

Dr. Pataki Mihály átgondolja a hetet

Dr. Pataki Mihálynak, az Európai Oktatási Bizottság tagjának az ideális vasárnap egy rövid időszakasz lezárását és a következő hét kezdetét jelenti.

N.I.

Átgondolja az elmúlt hét eseményeit, történéseit, közben nyugvópontra helyezi a dolgait.
A következő hét kezdete a vasárnap. Az előretekintés ideje is. Mind a kettőhöz nyugalom, a hétköznapoknál nagyobb csendesség szükségeltetik.

A vasárnap a családi együttlét ideje is. — Amikor összejön a család, az általában közös délelőtti időtöltéssel, beszélgetéssel telik és a vasárnapi fehér asztalnál teljesedik ki. A vasárnapot az ebéd és a sütemény illata lengi körül — ez is jelenti számomra a vasárnapot — mondja dr. Pataki Mihály.

A vasárnapi pihenés az évszakhoz is kötődik. Egy-egy jó séta, kerti időtöltés, kirándulás mindig jólesik. Kedvenc időtöltése az olvasás. Újságokból és a világhálón tájékozódik a világban történt eseményekről, történésekről. Könyveket is szívesen forgat dr. Pataki Mihály. Biológia–földrajz szakos végzettsége olvasmányai témájában is visszatükröződik. Leginkább földrajzi, illetve biológiai tárgyú köteteket olvas.

Számomra a vasárnap este a heti, hétvégi sportesemények összefoglalója, amelyet szívesen megnéz a televízióban, vagy olvas el az interneten. A Szolnoki Olaj KK vasárnapi meccseit sem hagyja ki, hiszen rendszeres szurkolóként biztatja a lelátóról a játékosokat. Ha mindezek mellett ideje engedi és éppen vasárnapi napra esik, komolyzenei hangversenyekre is ellátogat.
A felsoroltak erőforrásként szolgálnak egy új hét megkezdéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!