Bulvár

2009.11.24. 07:30

Kötelezik a dolgozókat, hogy beadassák a H1N1 elleni oltást

A munkáltató nem részesítheti hátrányba azokat a dolgozókat, akik nem oltatták be magukat H1N1 vírus ellen. Egy megyebeli orvos tapasztalatai szerint azonban vannak olyan munkaadók, amelyek mégis számon kérik mindezt alkalmazottaiktól.

Békési Brigitta

— Felháborítónak tartom, hogy akadnak, akik amiatt szenvednek hátrányt a munkahelyükön, mert nem adatták be maguknak  a H1N1 elleni védőoltást — fordult a Szoljon.hu-hoz egy megyebeli háziorvos. — Több visszajelzés érkezett hozzám egészségügyben dolgozó szakemberek részéről amiatt, mert be kellett mutatniuk az oltási igazolványukat munkáltatójuknak, hogy beoltatták-e magukat az új típusú influenzavírus ellen. Persze a munkáltató ezt írásba nem adja, hiszen akkor alapot szolgáltathatna a későbbi munkajogi lépések megtételére a munkavállaló részéről. Mindemellett több dolgozóról tudok, akik attól tartanak, hogy kedvezőtlenebb elbírálásban részesülnek amiatt, mert nem adatták be maguknak a vakcinát.

— Megkérdezte a főnököm, hogy beadattam-e magamnak a H1N1 elleni védőoltást, de úgy vélem, csak magánemberként kérdezte, nem mint munkaadó — mondta a szolnoki. K. József. — Nem gondolom, hogy emiatt bármiféle hátrány érne a munkahelyemen.
Egy neve elhallgatását kérő vállalkozó elmondta, hogy ha előnyben nem is részesíti munkafelvétel során azokat a jelentkezőket, akik oltottak, mindenképpen döntő szempont lehet, ha két jelentkező közül egyébként nem tudna választani.

— Elvileg nem lehet kötelezővé tenni a H1N1 oltást az egészségügyben dolgozó munkavállalók számára sem, mivel nem foglalkozási betegség az influenza, ellentétben például a mentőszolgálatnál kötelező Hepatitis B elleni védőoltással — mondta  Dr. Vigh György, a szolnoki mentőállomás vezető főorvosa. — Egyébként a széleskörű felvilágosítás eredményeként a Jász-Nagykun-Szolnok megyei mentőszervezet dolgozóinak 74 százaléka oltatott mindkét típusú influenza ellen a mai napig, s a jövőben nagy valószínűséggel emelkedni fog ez a szám. A lakosság egy része még mindig idegenkedik az oltástól, holott a társadalom jól felfogott érdeke lenne, hogy minél többen megkapják a vakcinát. Én például nem csak magamat oltattam be, hanem a családomat, a gyermekeimet is. Munkajogilag azonban nem lehet kötelezni senkit arra, hogy beadassa magának az új  típusú influenza elleni vakcinát, így nem is érhet hátrány senkit amiatt a munkáltató részéről, azért mert nem oltott — folytatta. — Persze amennyiben valaki elkapja a vírust és táppénzre kényszerül, az igen jelentős keresetkiesést jelenthet számára.  Előfordult a mentősök között is, hogy olyan ember szállított influenzás beteget, aki nem volt beoltva. Az ő számára antivirális  készítményt adtunk, de ezek a készletek végesek és nem kevés pénzbe is kerülnek. A legjobb megoldásnak a megelőzést, a  védőoltást tartom.

Nem teheti kötelezővé a H1N1 elleni oltást a munkáltató!

Az oltás kötelezővé tétele, ezzel az önrendelkezési jog korlátozása csak olyan okból lehetséges, amit a törvény vagy annak felhatalmazása alapján végrehajtási rendelet szabályoz, mondta egy ügyvéd. Influenza elleni oltási kötelezettséget előíró jogszabály nincs, elrendelésre jogot pedig a jogszabályok a tiszti főorvosnak adnak. A munkáltatónak viszont nem biztosít oltás előírására jogot a jogszabály, ezért a H1N1 elleni védőoltást kötelezővé tenni a munkavállalónak nem lehet.


Nem zárják be az  iskolát a járvány miatt

A napokban írtunk arról, hogy a szolnoki Belvárosi Általános Iskolában három kisgyermek szervezetében mutattak ki H1N1 vírust, ezzel igazolódott a járvány. Kalmárné Szász Julianna, az iskola igazgatója akkor elmondta, hogy hétfőn döntenek arról, bezárják-e az iskolát vagy sem.
— Úgy döntöttünk, továbbra is megtartjuk a tanítási órákat, természetesen minden járványügyi előírást betartunk továbbra is  — közölte az igazgatónő. — A korábbi 118 tanuló helyett ma 70 hiányzót számoltunk, akikből az új beteg 35 fő. Azt azonban nem tudjuk, hogy az otthon maradott kisgyermekek közül ki milyen betegség miatt maradt otthon. Döntésünket az ÁNTSZ-szel és a humán főosztállyal egyeztetve hoztuk meg.  

Dr. Beke Gabriella, kistérségi tisztifőorvos elmondta, hogy akkor kell bezárni egy oktatási intzéményt, ha az működésképtelenné válik, vagyis ha olyan sok gyermek vagy pedagógus hiányzik, hogy nem lehet megtartani a tanórákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!