Bulvár

2010.11.12. 13:10

A fiút éjjelente kirázta a hideg - szellem járt a házukban?

Rejtélyes jelenségeket észlelt egy jászberényi család a lakásában. Borzongtak a tudattól, hogy esetleg szellemekkel élnek együtt. Hétköznapi életüket tényleg misztikus események forgatják fel?

Illés Anita

Megérkeztünk Jászberény egyik külvárosi utcájába, ahol Andrea és családja él. Egyszerű, felújított kockaház, rendezett kerttel, háziállatokkal, senki sem gondolná, hogy megmagyarázhatatlan jelenségek történtek itt a közelmúltban. Andrea kérte, hogy ne írjuk le családja nevét a cikkben, mert tart attól, hogy története hátrányosan érintené a jövőben tervezett lakáseladásukat.

— Néhány éve észleltük a rejtélyes jelenségeket a házban — kezdte történetét Andi. — Nagyon furcsának találtam már azt, hogy egyszerre több háztartási eszközünk elromlott. Csak a legfontosabbakat említeném, tönkrement a televízió, a hűtőszekrény, a számítógép és több elektromos konyhagép. Úgy fogtuk fel a dolgot, hogy most nincs szerencsénk, és ha valami egyszer elromlik, utána követi sorjában a többi. Éltük tovább mindennapi életünket. A következő furcsaság, ami történt, hogy egy vasárnapi családi ebéd közben leesett a falitányér a falról és darabokra tört. Emlékszem, a gyerekek nagyon megijedtek, anyósom még meg is jegyezte, hogy biztos egy szellem volt az. Én csak jót nevettem — meséli Andrea.

— A feleségemnek komolyabban kellett volna vennie édesanyámat — kapcsolódott be a beszélgetésbe Andi férje, Zoltán. — Ugyanis tovább folytatódtak az érdekes jelenségek a lakásban. A kisebbik gyermekünk éjszakákon át nyugtalanul aludt, azt mondta, olyan érzése van, mintha éjjelente valaki simogatná a hátát és kirázza a hideg. Később nem is szeretett a szobájában aludni, sírt, hogy velünk szeretne lenni éjjel. A nagyszülők is érthetetlennek találták a fiam viselkedését, mert amikor náluk aludt a gyerek, soha nem volt gond, egyedül is elaludt. Itthon pedig nem bírtunk vele. A kedvesem gyakran gyújt meg illatgyertyát a szobában és egyszer tévézés közben figyeltük meg, hogy a gyertya lángja úgy ég, mintha huzat lenne bent vagy valaki elsuhant volna az asztal mellett. Mindnyájan mozdulatlanul ültünk a fotelban — mondta Zoltán.

A rejtélyes jelenségekről Andrea beszélt az egyik barátnőjének, aki szerint lehet, hogy szellemek vannak a házban. A fiatal házaspár borzongott a barátnő gondolatától, nyugtalanította őket a helyzet, különösen a fiú viselkedése. A család végül egy magyarországi táltoshoz fordult.

Hogy a táltos sikerrel birkózott-e meg a rejtéllyel, megtudhatja az Új Néplap szombati számából.

A nők jobban hisznek az ezotériában

A Tárki és az Image Factory egy 2010-es felmérése szerint a magyar lakosság leginkább a született gyógyító képességekben hisz. Ezt követi az emberek sorsszerűségbe, s az erre épülő szolgáltatásokba (jós és horoszkóp) vetett hite. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok legkevésbé a földönkívüliekben és a szellemekben hisznek. A korcsoportok között nincs jelentős eltérés a természetfeletti erők létezésének megítélésében, a nemi különbségek viszont kimutathatóak, leginkább a nők hisznek az ezoterikus jelenségekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!