Bulvár

2010.11.23. 14:55

Néhány szem cukorkáért szúrkálta halálra idős pártfogóját

Legalább ötven év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen Nagy Ferencet, aki tavaly brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg egy idős asszonyt Tiszaroffon. A Debreceni Ítélőtábla kedden az elsőfokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság tényleges életfogytig tartó ítéletén enyhített ezzel.

Mészáros Géza

Néhány szem cukorka, egy-két alma, kevéske liszt, némi teasütemény, továbbá egy ötezres bankó és egy kopott, agyonhasznált, kis értékű mobiltelefon. Mindössze ennyi volt a zsákmánya a gyilkosnak. Ennyi is elegendő volt a most 27 éves Nagy Ferencnek, aki mindezekért brutális kegyetlenséggel megölt még tavaly év elején egy 86 esztendős, védtelen, idős asszonyt. Azt a szépkorú hölgyet, aki őt gyermekkora óta lelkiekben és anyagiakban egyaránt segítette, támogatta.

A férfival szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt a vád. A jogerős ítélet szerint az idős hölgyet olyan brutális támadás érte, amelyben már az egyes támadásrészek is külön-külön halálosak lettek volna: az elkövető két késsel többször is megszurkálta az idős hölgyet úgy, hogy egyet közben az áldozata torkában hagyott, a másikat pedig olyan erővel döfte az asszonyba, hogy a penge annak mellkasába tört bele. Mindezek előtt ráadásul úgy hallgattatta el a nénit, hogy a házba lépéskor tűzifával, majd már a szobába belökve, az áldozat járókeretével ütötte-verte annak fejét.
Nagy Ferenc gyermekkora óta ismerte az idős hölgyet, aki olykor házimunkáért adott ételt, vagy kérésre pénzt a számára. Barátnője, a bűncselekményben bűnpártolással megvádolt fiatalkorú K. Anita, valamint annak unokabátyja, T. Gábor is bátorították a fiatalembert, mondván rabolja ki az ismerős nénit, mert az beengedi őt a házába. Miután Nagy Ferenc végzett áldozatával, kedveséhez ment, akinek elmesélte szörnyű tettét. A fiatal barátnő a férfi ruházatának kimosásával és eltüntetésével próbálta barátját megmenteni az igazságszolgáltatás elől. Nagy Ferenc jogerős ítélete életfogytig tartó fegyházbüntetés, amelyből legkorábban 50 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. 

Próbára bocsátást kapott a bűnpártoló barátnő
A bűnpártolással megvádolt fiatalkorú K. Anitát 2 év próbára bocsátásra ítélte és pártfogó felügyelet alá helyeztette a Debreceni Ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!