Bulvár

2011.12.07. 07:31

Borzalom: késsel szurkálta, majd tűzbe dobta újszülött gyermekét

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bírságon megkezdődött annak a kunmadarasi anyának a büntetőtárgyalása, aki — a vádirat szerint — 2011. április 9-én hajnalban világra jött újszülött gyermekét megölte.

M. G.

Miután Ö. Beáta megtagadta a vallomástételt, dr. Jenővári Éva bírónő felolvasta a vádlott korábban tett vallomásait. Abból, s a vádiratból a következők derültek ki:

A most 28 esztendős Ö Beátának élettársától, V. Attilától négy gyermeke született. A férfi egy időre börtönbe került, és ez idő alatt fogant meg az asszony nem várt, ötödik gyermeke. A vádlott nem akarta, hogy férje megtudja ezt, s tulajdonképpen már további gyermeket sem akart szülni, ezért folyamatosan titkolta terhességét. Még akkor sem vallotta be, amikor mások is szóvá tették, hogy „gömbölyödik”, mivel tartott párja bosszújától (is), aki idő közben kiszabadult. Illetve, pénze sem volt arra, hogy megszakítsa a terhességet.

Így aztán eljött az idő, és 2011. április 9-én kora hajnalban megkezdődtek a fájások. Ö. Beáta — miután négy gyermeket már megszült — tudta, hogy ismét szülni fog. A fürdőszobában melegvizet engedett a kádba, majd beleült, s rövid időn belül világra hozta fiúgyermekét. Az egyik nagyobbik leánygyermeke be-benyitogatott az ajtón, s bár mindannyiszor kiküldte őt, a szülés végeztével megkérte, hogy hozzon be egy kést. Azt nem említette lányának, hogy a köldökzsinór elvágásához van szüksége késre. Miután elvágta a köldökzsinórt, az újszülöttet becsavarta egy törölközőbe, s a késsel, valamint egy ollóval — a bírónő mindkét eszközt bemutatta a tárgyaláson — több alkalommal és több helyen megszurkálta a csecsemőt. Ezt követően begyújtott a cserépkályhába, s a lángok közé dobta a tetemet. A kicsi az orvos szakértő szerint mindössze 25-30 percet élhetett. A történtekre felébredő élettárs, a furcsa mozgolódást észrevéve kérdőre vonta az asszonyt, s szörnyűséges tettét is felfedezte. Azonnal orvosi segítséget kért, s bár a mentőszolgálat ügyelete esetkocsit és mentőhelikoptert is küldött a helyszínre, azok már csak az erősen vérző nőt tudták megmenteni, a kicsit nem.
A megyei bíróság Ö. Beátát 14. életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!