Bulvár

2011.12.29. 21:55

Hihetetlen története van mindegyik tárgynak - most megnézheti!

Jászapáti önkormányzata és a római katolikus egyházközség Boldog II. János Pál pápa tiszteletére 2012. január 7-én, délután négy órára lengyel—magyar szentmisét szervez a jászapáti római katolikus templomban, amely az Egri Főegyházmegye második legnagyobb temploma.

Szoljon.hu

A szentmise során Magyarországon első alkalommal mutatják be II. János Pál pápa személyes eszközeit és miseruháit.

A vendégek számára látható és megérinthető kellékek között szerepel a híres Pápai kereszt, amelyet egy éber kómában lévő kislány édesapja faragott II. János Pál pápa részére. A pápa a kereszttel a kezében imádkozott a lány felépüléséért. Csodák csodájára a kislány nyolc nap múlva felépült. A kereszt történetéhez hozzátartozik, hogy a pápa halála előtt nyolc nappal magához kérette a keresztet, és úgy imádkozott. Lech Kaczynsky lengyel köztársasági elnök nyolc nappal a halála előtt szintén kezébe fogta a Pápai keresztet, amely bejárta a világot, és hitet adott a betegeknek. A pápai ereklyék között látható lesz többek között

II. János Pál pápa reverendája, cipője, emlékérmei, zarándoklati emléktárgyai, ereklyetartó a pápa hajával, pápai rózsafüzér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!