Bulvár

2013.01.02. 08:28

Adományokból újult meg Nepomuki Szent János szobra

Igazi összefogásnak köszönhetően újult meg Nepomuki Szent János szobra Rákóczifalván.

Szoljon.hu

Fotó:

A korábban meglehetősen rossz állapotban lévő szobor új köntöst kapott a településen élők adományai által, csupán az aranyozása több százezer forintba került.

– A főtéren lévő Mária-szobrot korábban egy idős helyi házaspár felújíttatta, így különösen szembetűnő volt a Nepomuki-szobor rossz állapota – mondta el Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora, aki útjára indította az adományozási akciót.

– Jómagam a kezdő támogatást adtam meg, ezt követően pedig az egyházzal közösen gyűjtést indítottunk annak érdekében, hogy Balázs Antal restaurátor újravarázsolhassa ezt a köztéri alkotást. Úgy gondolom, mindenképpen pozitív töltete, egyfajta közösségformáló ereje van ennek a közös adakozásnak, hiszen így kicsit mindenki magáénak érezheti mostantól ezt a szobrot.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] A megújult szobor most a rákóczifalvi templomban látható. Fotó: Mészáros János
[/caption]
A fából készült alkotás újjávarázsolása mintegy félmillió forintot emésztett fel, majd a megújult Nepomuki Szent János-szobor karácsonykor bekerült a templomba. A tervek szerint néhány hónapon belül visszaviszik állandó helyére, a főtérre, ám előbb még a talapzatát is restaurálni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!