Bulvár

2013.01.17. 07:19

Az újságírók is meglepődtek, amikor meglátták a túlélőt

Nemrég hazatért otthonába az a tiszasülyi fiatalember, aki tavaly szeptemberben egy tragédia folytán kis híján életét veszítette. A hír hallatán a településen élők számára nem volt kétséges: segítenek Gábornak, hogy minél előbb felépülhessen.

Szoljon.hu

Doctors with x-rays

Fotó: Getty Images/Pixland

– Nem vagyok én olyan gyerek, hogy csak feküdjek! No persze még óvatosan közlekedem, de nem szabad elhagynom magam! – nevetett Jedlicska Gábor, látva csodálkozó tekintetünket, hogy mankóira támaszkodva sétált ki elénk, amikor felkerestük otthonában. A fiúra ősszel több mázsányi termés zúdult, melynek következtében szilánkosra tört a medencéje, eltört a lába, és mint utóbb kiderült, a bordája is.

– Azt nem tudom, hogy melyik oldalon tört a bordám, mert nem éreztem. Csak akkor derült ki, amikor kérdezték a kórházban, hogy nem fáj-e az oldalam. Először értetlenkedtem, hogy miért fájna, azután közölték, hogy azért, mert törésem volt ott is. No, elárulom, a mai napig nem sikerült kiderítenem melyik oldalam sérült. Miután kikerültem az intenzív osztályról és a lekapcsoltak a lélegeztetőgépről, azon voltam, hogy minél hamarabb felgyógyuljak. Épp ma jött először a gyógytornász, hetente kétszer fog majd járni hozzám. A kórházban nagyon kedvesek voltak velem, de már untam az ottlétet. Világéletemben örökmozgó gyerek voltam, akkor mentem csak orvoshoz, amikor már nagyon muszáj volt – árulta el.

Gábor elmondta, bár végig eszméleténél volt, és a tragédia pillanatában fájdalmat nem érzett, a balesetről nem szívesen beszél. Másról annál inkább!

– Nagyon hálás vagyok Fekete Józsefnek, a feleségének, a helyi gazdakörnek és mindenkinek, aki támogatta és segítette a családomat! – folytatta Gábor. – Mire hazaértem, új építésű, gyönyörű fürdőszoba várt itthon. Nagyon sokat jelentett számunkra mindez, és ösztönzött, hogy minél előbb talpra álljak. Hiszen szeretném személyesen is megköszönni majd jótevőimnek a segítségüket! Ehhez azonban előbb biztos lábakon kell állnom – törölte meg homlokát.

– Nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget Gabi nevében is – vette át a szót Erzsike, a fiú édesanyja. – Az itteniek nagyon összetartóak, a Tiszasülyért Egyesülettől például kérés nélkül kaptam támogatást, amiért külön is hálásak vagyunk, hiszen igen szűkös anyagiak között élünk. Az utazgatást, a gyógyszerek kiváltását másként nem is tudtuk volna finanszírozni. Az Új Néplapban megjelent egy cikk a tragédiát követően nem sokkal, melyben szerepelt, hogy mennyire szerettünk volna fürdőszobát, de erre nincs lehetőségünk, hiszen minden fillérünket most Gabi kezelésére, gyógyíttatására fordítjuk. A helybéliek, a Gazdakör tagjai összefogásának köszönhetően azonban ez az álmunk is valóra vált. Jó érzés volt, hogy rengetegen adtak vért a helybéliek közül is a középső fiamnak, amikor szüksége volt rá. De érkezett vér Tarjánból, Debrecenből és Budapestről is. Egy emberként fogtak össze az emberek, az ismerőseink és ismeretlenek is. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk!

Többen érdeklődtek személyesen is a fiam állapotáról. A szomszédasszonyaimnak, Marika és Ica néninek külön is szeretnék köszönetet mondani a segítségükért és hogy tartották bennünk a lelket. Mondtam is nekik: ha szükségük van rám, én is szaladok, akár az éjszaka közepén is!

Fürdőszobát építettek a beteg fiatalembernek

– Miután értesültünk a szomorú hírről, hogy Gábort súlyos baleset érte, szerettünk volna valahogyan segíteni a családnak – válaszolt megkeresésünkre Fekete József. A tiszasülyi férfi volt az, aki megszervezte, hogy a helyi gazdakör tagjai és a rajtuk kívül álló személyek fürdőszobát alakítsanak ki a Jedlicska család otthonában. – Pécsről is érkezett felajánló, aki segített a fürdőszoba megépítésében. Még karácsony előtt nekiláttunk a munkálatoknak, hogy mire Gábor hazaér, készen legyünk mindennel. Ismertem a fiatalembert korábban is, de nem voltunk közeli ismerősök. Úgy gondolom, hogy ilyen kis településen az emberek még inkább összetartóak. Azért is fogtunk össze ennyien, mert bíztunk abban, hogy Gabi életét nagymértékben megkönnyítjük ezzel is. Örülünk, ha sikerült elérnünk ezt a célt, és reméljük, hogy Gabi minél előbb felgyógyul – tette hozzá a férfi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!