Bulvár

2013.08.23. 10:27

Kitüntetések az államalapítás ünnepén

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan megyénk több ismert és elismert személyiségének tevékenységét jutalmazták állami kitüntetéssel.

Sz.Zs.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatát kapta meg Mosonyi Attila PhD, a Hetényi Géza Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának főorvosa. A  Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át Fazekas Magdolna festőművész, Jaczkó György, a Szolnoki Görög Katolikus Egyházközség parókusa, Simon Ferenc, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, Ungvölgyi János András, a LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola Szolnoki Tagintézményének igazgatója és Vörös Miklós, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata kabinetvezetője.


Trefort Ágoston-díjban részesült Nagy Ágnes Marianna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon gazdasági vezetője, Móra Ferenc-díjat kapott Dr. Horváth László Csaba, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatóságának megyei igazgatója.
Soron kívül ezredessé léptették elő Varga Béla tűzoltó alezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét, illetve a belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott Bácsi Sándor őrmestert, a Karcagi Rendőrkapitányság járőrét és Kiss László őrmestert, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrét, akik 2013. július 16-án halálos közúti közlekedési baleset során saját testi épségüket is veszélyeztetve nyújtottak segítséget a rászorulóknak, valamint a keletkezett tűz eloltásában is közreműködtek, valamint Handzsuj Mihály tűzoltó zászlóst, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának különlegesszer kezelőjét, aki egy tömbház gázrobbanását követően több embert mentett ki a tűzből.

Dr. Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési Minisztérium ünnepségén adott át állami kitüntetéseket. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szűcs Imre tiszafüredi fazekas mester, népi iparművészi munkásságának 50. évfordulója alkalmából, a népi használati tárgyak, emlékek megőrzése és népszerűsítése területén kifejtett tevékenysége elismeréseként. A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta meg Dr. Bóné László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségyügyi Igazgatóság nyugalmazott hatósági állatorvosa, negyven éven át végzett kiemelkedő hatósági állatorvosi, illetve kerületi főállatorvosi munkájáért, és az uniós állatvédelmi előírások hazai bevezetése érdekében kifejtett tevékenységéért.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Fejes Lőrinc, a  Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége szakaszmérnökség-vezetője, közel három évtizedes szakmai munkája, az árvízvédekezések és árvízi veszélyhelyzetek elhárítása során tanúsított helytállása, a Tisza-tó üzemeltetése, jövő nemzedékeknek való megőrzése érdekében kifejtett tevékenysége  elismeréseként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!